Iranul nu va porni un război împotriva niciunei ţări (preşedintele Rouhani)

Iranul nu va porni un război împotriva niciunei ţări (preşedintele Rouhani)

Iranul nu va porni un război împotriva niciunei ţări, a declarat marţi preşedintele Hassan Rouhani, la o zi după ce Statele Unite au anunţat desfăşurarea de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu pe fondul creşterii tensiunilor dintre Teheran şi Washington, informează Reuters.

Temerile unei confruntări între Iran şi Statele Unite au crescut după atacurile asupra a două petroliere joi la intrarea în Golf, pentru care Washingtonul a acuzat Teheranul.

"Iranul nu va lansa un război împotriva niciunei ţări", a declarat Rouhani într-un discurs transmis în direct de televiziunea de stat. "Cei cu care ne confruntăm sunt un grup de politicieni cu puţină experienţă", a adăugat el.

"În ciuda tuturor eforturilor americanilor în regiune şi dorinţei lor de a ne tăia legăturile cu toată lumea şi de a ţine Iranul izolat, acestea au rămas fără succes", a subliniat Rouhani.

Secretarul american al apărării în exerciţiu, Patrick Shanahan, a anunţat luni desfăşurarea a circa 1.000 de militari suplimentar în Orientul Mijlociu, pentru ceea ce a calificat drept scopuri defensive citând preocupări legate de o ameninţare din partea Iranului.

Rusia, la rândul său, a avertizat cu privire la "creşterea tensiunilor", Kremlinul punând în gardă în acest sens marţi după anunţul desfăşurării a 1.000 de soldaţi americani suplimentar în Orientul Mijlociu şi avertismentul Teheranului că va trece în curând peste o limită prevăzută în acordul internaţional privind programul său nuclear, adaugă France Presse.

"Noi chemăm toate părţile la reţinere. Am prefera să nu vedem măsuri ce ar putea conduce la creşterea tensiunilor în această regiune deja instabilă", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?