Israel: Atac împotriva unor soldaţi israelieni, agresorul palestinian - ucis (armata)

Israel: Atac împotriva unor soldaţi israelieni, agresorul palestinian - ucis (armata)

Un palestinian a fost ucis miercuri de armata israeliană în apropiere de Nablus, în nordul Cisiordaniei, după ce a tras focuri de armă asupra unor soldaţi israelieni, informează AFP, citând un comunicat militar.

"Soldaţi care se aflau la un post militar au reperat un palestinian care, aflat la volanul unei maşini şi îndreptându-se spre ieşirea din oraşul Nablus, a scos un pistol şi a început să tragă în direcţia lor", a precizat armata, adăugând că militarii au "ripostat deschizând" focul asupra atacatorului.

Acesta "a fost neutralizat", adică împuşcat mortal, identitatea lui nefiind cunoscută pentru moment, a mai precizat armata.

Cisiordania este un teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

În lunile care au urmat după octombrie 2015, Israelul şi Cisiordania au fost scena unor atacuri antiisraeliene comise de cele mai multe ori cu cuţitul de tineri palestinieni, iar alteori cu maşini care intrau în plină în viteză în mulţimi şi mai rar cu arme de foc.

Aceste violenţe au scăzut în intensitate de atunci, dar persistă în mod sporadic.

La începutul lunii octombrie, armata a raportat că a deschis focul asupra a trei "atacatori" care "aruncaseră cu cocktailuri Molotov" în direcţia soldaţilor în apropiere de Tulkarem, în nordul Cisiordaniei. Unul dintre atacatori a fost "lovit", corpul său aflându-se în continuare în posesia armatei israeliene.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …