Israel: Au apărut primele indicatoare cu 'Ambasada SUA' în Ierusalim

Israel: Au apărut primele indicatoare cu 'Ambasada SUA' în Ierusalim

Cel puţin trei indicatoare rutiere cu 'Ambasada SUA' au fost instalate luni la Ierusalim, înainte de deschiderea de săptămâna viitoare a misiunii diplomatice americane în acest oraş, relatează Reuters.

Indicatoarele, în engleză, ebraică şi arabă, au fost instalate în apropiere de zona din sudul Ierusalimului unde se află clădirea consulatului SUA, ce va fi reorganizat ca ambasadă, când aceasta va fi oficial relocată la 14 mai de la Tel Aviv.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că ar putea merge la Ierusalim cu prilejul deschiderii Ambasadei Statelor Unite, pe care a decis să o transfere de la Tel Aviv.

"Ambasada de la Ierusalim a fost promisă de preşedinţi timp de mai mulţi ani. Ei au făcut cu toţii promisiuni de campanie şi nu au avut niciodată curajul să le pună în aplicare. Eu am făcut asta, deci aş putea merge acolo", a declarat liderul de la Casa Albă.

Ambasada "se pregăteşte să îşi deschidă" porţile şi "va fi frumoasă", a mai afirmat el.

Data de 14 mai a fost aleasă pentru a coincide cu sărbătorirea a 70 de ani de la crearea statului Israel.

Donald Trump şi-a anunţat în decembrie decizia de "a recunoaşte oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului", încălcând linia predecesorilor săi şi trecând peste avertismentele venite din multe direcţii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa o fi?

3 Așa e!

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…