Israelul şi Arabia Saudită sunt „aproape” de o pace „istorică”. Netanyahu: „Zorii unei noi ere”

Israelul şi Arabia Saudită sunt „aproape” de o pace „istorică”. Netanyahu: „Zorii unei noi ere”

Israelul şi Arabia Saudită sunt „aproape" de o pace „istorică", a declarat vineri prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu la ONU, considerând că palestinienii nu au drept de „veto" asupra relaţiilor arabo-israeliene, relatează AFP, citată de Agerpres.

Benjamin Netanyahu. FOTO EPA EFE

Netanyahu a reamintit normalizarea în 2020 a relaţiilor cu trei ţări arabe pe care a descris-o drept „zorii unei noi ere" și a estimat că „suntem apropiaţi de o descoperire şi mai spectaculoasă, de o pace istorică între Israel şi Arabia Saudită".

Și prinţul moştenitor saudit al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, supranumit MBS, a afirmat recent, într-un interviu acordat televiziunii americane Fox News, că monarhia sunnită şi statul evreu „se apropie în fiecare zi" de o normalizare a relaţiilor lor.

Joi, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a avertizat că nu va exista pace în Orientul Apropiat şi Mijlociu dacă nu se va ţine cont de „drepturile legitime" ale poporului său, adică de aplicarea unei soluţii a două state, aminteşte AFP.

„Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arme nucleare”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat la ONU că Iranul trebuie să se confrunte cu o ameninţare „credibilă" pentru a opri programul nuclear.

„Atât timp cât voi fi prim-ministru al Israelului, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arme nucleare", a promis premierul.

Netanyahu a mai declarat în discursul său la ONU că „mai presus de toate, Iranul trebuie să se confrunte cu o ameninţare nucleară credibilă".

În textul discursului a fost menţionată o ameninţare „militară" credibilă împotriva programului nuclear iranian, şi nu „nucleară", a dat asigurări biroul primului ministru, invocând „o interpretare greşită".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat