Italia: Pandemia de COVID-19 a redus speranţa de viaţă cu aproape un an

Italia: Pandemia de COVID-19 a redus speranţa de viaţă cu aproape un an

Speranţa de viaţă a scăzut în Italia cu aproape un an, până la 82,3 ani, din cauza pandemiei de COVID-19, a informat miercuri Institutul Naţional de Statistică (Istat), relatează AFP.

Italia a fost una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus şi prima afectată de primul val de COVID-19 în Europa. În această săptămână, în ţară a fost depăşit pragul de 100.000 de decese.

Estimările pentru 2020 "sugerează o oprire bruscă şi o inversare semnificativă a tendinţei pozitive observate în ultimii ani în ceea ce priveşte speranţa de viaţă", potrivit Istat.

Regiunile din nordul ţării, cele mai afectate de virus, sunt şi cele în care speranţa de viaţă a scăzut cel mai mult: în Lombardia, centrul economic al ţării, a scăzut de la 83,7 ani la 81,2 ani.

Înainte de pandemie, speranţa de viaţă a crescut de la 81,7 ani în 2010 la 83,2 ani în 2019, plasând Italia pe primele locuri la nivel european.

Potrivit Istat, media în Uniunea Europeană în 2018 a fost de 81 de ani, cea mai recentă cifră disponibilă.

În raportul său, Istat a evidenţiat, de asemenea, decalajul digital al ţării, unul dintre proiectele care ar trebui abordate ca parte a planului de redresare finanţat de Bruxelles, în valoare de aproape 200 de miliarde de euro.

O treime dintre gospodăriile italiene nu au computer sau conexiune la internet, iar 24% din populaţie nu a folosit internetul în ultimele trei luni.

În acelaşi timp, "utilizatorii obişnuiţi de internet" au crescut de la 44% în 2010 la 70%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale