Jaroslaw Kaczynski: UE nu are niciun motiv să fie îngrijorată în legătură cu starea democraţiei în Polonia

Jaroslaw Kaczynski: UE nu are niciun motiv să fie îngrijorată în legătură cu starea democraţiei în Polonia

Uniunea Europeană nu are niciun motiv să fie îngrijorată în legătură cu starea democraţiei în Polonia, a declarat vineri Jaroslaw Kaczynski, puternicul lider al Partidului Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, relatează dpa.

"Sunt subiecte de discutat în cadrul UE, însă discuţia despre democraţie şi libertăţile din Polonia nu are niciun sens, pentru că acestea nu sunt ameninţate", a spus Kaczynski într-un interviu pentru postul public de radio.

Polonezii au parte de alegeri libere, pot călători liber, au activităţi publice şi economice, iar deplina libertate a media este asigurată, a afirmat el.

Kaczynski a făcut referire la trimiterea la închisoare, în Spania, a unor politicieni care au pledat pentru independenţa regiunii Catalonia. "Dacă am trimite pe cineva la peste 10 ani de închisoare pentru că a dorit ceva ce nu e pe placul guvernului, chiar dacă ar viza integritatea teritorială a Poloniei, nu există niciun dubiu că Europa ar striga că sunt încălcate drepturile cetăţenilor", a spus el.

Polonia este în dispută cu Uniunea Europeană din cauza reformelor sale judiciare controversate, introduse de când PiS a venit la putere în 2015. UE se teme că reformele subminează independenţa sistemului judiciar şi plasează justiţia sub controlul puterii executive. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...