JO 2018: Comitetul olimpic rus a achitat amenda de 15 milioane dolari (surse)

JO 2018: Comitetul olimpic rus a achitat amenda de 15 milioane dolari (surse)

Comitetul Olimpic rus a achitat amenda de 15 milioane dolari primită după ce a fost suspendat de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) în decembrie, scrie AFP care citează surse apropiate cazului.

Achitarea acestei amenzi era unul dintre criteriile de care CIO a menţionat că va ţine cont atunci când va decide, sâmbătă, ridicarea sau nu a suspendării.

''Amenda a fost plătită'', a menţionat sursa respectivă.

Comitetul Executiv al CIO se va reuni sâmbătă pentru a decide dacă sportivii ruşi pot participa sub propriul steag la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang.

Forul olimpic internaţional nu a precizat dacă decizia luată de Comitetul Executiv va fi supusă aprobării reuniunii CIO, programată pentru duminică şi în care vor fi aleşi noi membri.

Comitetul Olimpic Rus a fost suspendat în luna decembrie din cauza sistemului de dopaj susţinut de stat. Rusia participă la JO 2018 sub denumirea OAR (Sportivi olimpici din Rusia), fără dreptul de a arbora steagul şi a se cânta imnul său.

CIO a anunţat că delegaţia rusă ar putea defila sub propriul steag la ceremonia de închidere dacă sportivii săi au o comportare exemplară.

Un sportiv rus a fost depistat pozitiv la meldonium, Aleksandr Kruşelniţki , medaliat cu bronz în proba de dublu mixt la curling, iar audierea acestui caz la TAS ar putea avea loc miercuri seara sau joi. AGERPRES/(autor: Adrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

4 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

5 Profesorul Vlad Ciurea / „E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă”