JO 2020 - Tenis: Perechea cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, campioană olimpică la dublu feminin

JO 2020 - Tenis: Perechea cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, campioană olimpică la dublu feminin

Perechea cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova (favorită nr. 1) a câştigat duminică medalia de aur la dublu feminin în turneul de tenis de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează AFP.

Cehoaicele, câştigătoare a trei titluri de Mare Şlem (inclusiv în acest an la Roland Garros, unde Krejcikova a luat titlul şi la simplu), au învins în finală perechea elveţiană formată din Viktorija Golubic şi Belinda Bencic, cu 7-5, 6-1, după un meci care a durat mai puţin de o oră şi jumătate.

Aşa cum se ştie, Bencic câştigase titlul olimpic la simplu cu o zi înainte şi, prin urmare, a părăsit Jocurile cu două medalii, una de aur, alta de argint.

Odată cu acest triumf al perechii Krejcikova/Siniakova, Cehia obţine a treia medalie olimpică la dublu feminin în trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, după bronzul câştigat la Rio şi argintul câştigat la Londra.

După cum s-a anunţat, perechea braziliană Laura Pigossi/Luisa Stefani a obţinut sâmbătă medalia de bronz la dublu feminin, impunându-se în trei seturi, 4-6, 6-4, 11-9, în faţa rusoaicelor Veronika Kudermetova/Elena Vesnina după un meci care a durat două ore şi 15 minute. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...