JO de la Tokyo: Primele sportive olimpice au sosit în Japonia

JO de la Tokyo: Primele sportive olimpice au sosit în Japonia

Jucătoarele echipei australiene de softball au sosit marţi în Japonia, devenind astfel prima echipa olimpică care ajunge în Arhipelag în vederea Jocurilor de la Tokyo, care se află încă în centrul unor discuţii şi îndoieli în plină pandemie, informează AFP.

 La sosirea lor la terminalul aeroportului din Narita, în apropierea capitalei nipone, sportivele australiene, zâmbitoare, au salutat presa cu mâna, înainte de a se supune testului pentru Covid-19 şi îndeplinirea formalităţilor administrative.

 Trei ore mai târziu, un oficial japonez a confirmat că cele 21 de jucătoare şi membrele delegaţiei au fost testate negativ.

Echipa Australiei, în costume verzi cu auriu, s-a deplasat apoi spre Ota, oraş situat la 100 de km nord-vest de Tokyo, în departamentul Gunma.

Ca toţi ceilalţi participanţi la Jocurile Olimpice (23 iulie-8 august), jucătoarele australiene s-au supus unui strict control sanitar, fiind vaccinate şi testate înainte de plecarea spre Japonia.

Australiencele se vor antrena în oraşul unde şi-au stabilit cartierul general şi vor susţine meciuri cu echipa locale în vederea pregătirii pentru JO.

"Ştim că vom fi supuse unui pachet de teste anti-Covid, dar suntem pregătite pentru asta", a declarat Jade Wall, una din componentele echipei australiene.

O selecţionată finală de 15 jucătoare pentru competiţie va fi anunţată la începutul lunii iulie, iar echipa va merge în Satul olimpic pe 17 iulie şi va disputa meciul inaugural contra Japoniei pe 21, cu două zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor.

Organizarea competiţiei polisportive continuă să fie subiect de dezbatere în Japonia, unde o mare parte este în stare de urgenţă din cauza unui al patrulea val de Covid-19.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Foto: (c) JIJI PRESS/EPA

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

4 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

5 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…