Judecați voi! „Reformista” Andreea Moldovan, dividende de sute de mii de lei încasate fără a avea firme

Judecați voi! „Reformista” Andreea Moldovan, dividende de sute de mii de lei încasate fără a avea firme

"Mafia din Sănătate" este formula magică folosită de Vlad Voiculescu și fanii săi pentru a explica interese obscure care stau în spatele demiterii sale și a Andreei Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Foarte ciudat este că chiar Andreea Moldovan, de exemplu, are de ascuns câte ceva, dezvăluie Newsweek România

Potrivit declarației de avere completate la instalarea în funcția de secretar de stat, la începutul acestui an, Andreea Moldovan a încasat (în 2020, cel mai probabil, cel puțin așa prevede legea declarațiilor de avere - se menționează veniturile din anul fiscal anterior completării declarației de avere) 92.491 de lei din "DIVIDENDE" (vezi mai jos).

În declarația de avere completată în primăvara lui 2020, în calitate de director medical la Spitalul Clinic de Infecțioase Brașov, Moldovan a menționat încasarea a 66.500 lei tot din "DIVIDENDE" (cel mai probabil, bani produși de o firmă sau mai multe în 2019) (vezi mai jos).

În nici una din cele două declarații de avere, însă, Andreea Moldovan nu a pomenit că ar deține părți sociale sau acțiuni la firme. Or, dividendele sunt nimic altceva decât profitul repartizat acționarilor sau deținătorilor de părți sociale.

Mafia din Sănătate: și pe față, și pe spate

Newsweek România a verificat dacă, totuși, Andreea Moldovan deține firme. Răspunsul este că aceasta a deținut un SRL până la începutul acestui an, Infectio Medical SRL, în Brașov, firmă pe care a lichidat-o pe 3 ianuarie. Această firmă, însă, potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe, a avut în 2019 un profit de numai 34.657 lei, insuficient pentru a acoperi suma din dividende declarată în 2020, de 66.500 lei.

Documentarea Newsweek România mai arată și că Andreea Moldovan deține 636 de acțiuni la Teo Health SA, echivalentul a 0,026% din acțiunile companiei care operează un spital privat la Brașov (din Consiliul de Administrație al căruia, de fapt, Moldovan a și făcut parte între 2013 și 2017). În 2019, această companie a avut o pierdere de peste cinci milioane de lei. Iar în 2018, un profit de 577.450 lei. Din acest profit, Andreea Moldovan ar fi avut dreptul la dividende de 150 de lei pentru cele 636 de acțiuni deținute.

Așadar, și dacă ar fi menționat deținerea de acțiuni la cele două companii, fostul secretar de stat tot nu ar fi justificat dividendele, profiturile celor două firme nefiind suficient de mari.

Moldovan nu a răspuns nici la telefoanele, nici la mesajele Newsweek România pentru a oferi un comentariu pe această temă.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Așa îl cheamă” / Oana Zăvoranu a făcut public adevăratul nume al lui Luis Lazarus

2 TOP 50 cei mai bine plătiți sinecuriști ai României!

3 „Când am văzut-o pe Nicoleta Luciu goală am avut un șoc”

4 A murit Pavel Coruț

5 Șefa organizației de femei a PSD Giurgiu, reținută în dosarul „Butoane” de proxenetism și trafic de persoane