Judecătorii Tribunalului Giurgiu mențin controlul judiciar pentru Gabriel Bădălău. Măsura poate fi contestată

Judecătorii Tribunalului Giurgiu mențin controlul judiciar pentru Gabriel Bădălău. Măsura poate fi contestată

Judecătorii Tribunalului Giurgiu au venit cu o nouă decizie în cazul lui Gabriel Bădălău, fiul fostului lider PSD, Niculae Bădălău. El este acuzat de comiterea unor infracţiuni de corupţie, printre care şi dare de mită. Decizia instanței poate fi cotestată în termen de 48 de ore.

Gabriel Bădălău rămâne sub control judiciar FOTO Arhivă

Gabriel Bădălău rămâne sub control judiciar

Judecătorii Tribunalului Giurgiu au decis să menţină măsura controlului judiciar în cazul lui Gabi Bădălău , acuzat de comiterea unor infracţiuni de corupţie. Sentința a fost pronunțată pentru prima dată pe 22 martie.

În baza prevederilor art. 348 alin. 2 raportat la art. 207 alin. 2, 4, 7 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Bădălău Radu-Gabriel prin ordonanţa din 22.03.2023, ora 10:25, pronunţată în dosarul nr. 290/P/2022 de către Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, măsură pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, joi, 20 aprilie 2023, se arată într-o informare de presă, transmisă vineri, de Tribunalul Giurgiu.

Măsura poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Acuzat de dare de mită

Fiul politicianului Niculae Bădălău, a afost pus sub control judiciar, în urmă cu o lună, de către procurorii DNA. Gabi Bădălău este, de asemenea, cunoscut ca fiind iubitul Biancăi Drăgușanu , alături de care obișnuia să meargă în vacanțe exotice.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 martie 2023, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită”, arată un comunicat de presă al DNA.

Potrivit rechizitoriului anchetatorilor, „în contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect înființare rețea de alimentare cu apă în satele ..., comuna ..., județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme”.

Anchetatorii au mai precizat faptul că, în scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, lui Gabriel Bădălău îi este interzis să părăsească teritoriul țării, fără încuviințarea prealabilă a procurorului competent. De asemenea, el nu are voie să comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...