Judecătorul Cristi Dănileț se întoarce în magistratură

Judecătorul Cristi Dănileț se întoarce în magistratură

Judecătorul Cristi Dănileț se întoarce în magistratură după ce a câștigat și al treilea proces cu Inspecția Judiciară, conform deciziei Curții Supreme de luni.

„Azi am câștigat și cel de al treilea dosar făcut de către Inspecția Judiciară în care am fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către curtea supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului. Am fost suspendat din funcție din data de 13 dec 2021 până azi, 24 aprilie 2023. Soluția de revenirea a mea în magistratură e definitivă. Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm!”, a scris Dănileț pe Facebook.

Cristi Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj, a fost exclus din magistratură de CSM în decembrie 2021 pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Este vorba de două postări pe reţeaua de socializare TikTok, despre care Danileţ susţine că nu au legătură cu justiţia, ci se referă la viaţa privată.

În mai 2022, Consiliul Superior al Magistraturii l-a exclus din magistratură pe judecătorul Cristi Dănileț, pe motiv că a făcut politică prin participarea la activitatea unor ONG-uri din care făcea parte.

În iulie 2022, judecătorul Cristian Danileț a fost exclus pentru a treia oară din magistratură de către Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, cu majoritate de voturi, pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență.

În toate cele trei cazuri, judecătorul Cristi Dănileț a câștigat definitiv în instanță, astfel că se poate întoarce în magistratură.


Citește și:

populare
astăzi

1 Și cu asta și-a tras-o Cherecheș?

2 VIDEO Președintele PSD al Camerei Deputaților, Alfred Simonis: „Futu-ți morții mă-tii să-ți fut! Băga-mi-aș pula-n mă-ta, îți sparg dinții, ascultă ce…

3 Reacția unui american care a luat prânzul într-un resturant din România. „Jur că de când sunt eu n-am mai văzut așa ceva!”

4 Imagine de o sută de puncte cu Cherecheș prins în Augsburg, Germania

5 VIDEO „L-am considerat fratele meu, venea la noi acasă”