Jumătate dintre angajaţi consideră că lucrează mai bine singuri decât în echipă (studiu)

Jumătate dintre angajaţi consideră că lucrează mai bine singuri decât în echipă (studiu)

Jumătate (52%) dintre angajaţi consideră că au rezultate mai bune atunci când lucrează singuri, arată un sondaj realizat pe platforma BestJobs printre utilizatorii serviciilor Grow, iar 23% nu găsesc nicio diferenţă între rezultatele obţinute individual sau în echipă, în timp ce 25% ar prefera să împartă sarcinile cu colegii.

Compania menţionează într-un comunicat că lucrul de la distanţă a devenit normalitate pentru multe dintre companii, într-un context în care regulile pe piaţa muncii au fost adaptate pentru a pune pe primul loc siguranţa angajaţilor. Angajaţii au fost şi ei nevoiţi să adopte un nou stil de lucru, scăzând interacţiunile cu colegii şi rezolvând sarcini pe cont propriu.

Serviciile Grow din cadrul platformei BestJobs includ programe de mentorat, coaching şi wellbeing şi se celor care vor să îşi dezvolte competenţele soft şi să evolueze în carieră.

Conform sursei citate, abilitatea oamenilor din companii de a conduce echipe în această perioadă de muncă de la distanţă a fost supusă unui test dificil.

Astfel, conform sondajului realizat în rândul utilizatorilor din ultimul an şi jumătate, 56% au încercat să îşi ghideze oamenii către soluţii la problemele lor, adresându-le întrebări ajutătoare, în timp ce 28% au preferat să le spună direct ce să facă. Când vine vorba de coordonarea unui proiect, managerii se simt responsabili să ia ei deciziile, aşa cum declară 70% dintre ei, după ce 61% spun că reuşesc cu uşurinţă să ajungă la o direcţie comună cu membrii echipei. 83% se mândresc cu evaluări pozitive din partea colegilor cu privire la abilităţile lor de leadership şi project management.

În ceea ce priveşte luarea deciziilor, angajaţii respondenţi se declară adevăraţi team-players, 60% dintre ei spunând că ar respecta o decizie luată la nivelul echipei chiar şi atunci când nu corespunde cu părerea lor. În plus, tot 60% s-ar oferi să îşi ajute un coleg chiar şi dacă acest lucru nu ar funcţiona în favoarea lor. Flexibilitatea cu care a venit lucrul de la distanţă a adus schimbări semnificative în dinamica echipelor. Chiar şi în ciuda acestui lucru, comunicarea dintre colegi pare că nu a avut de suferit, doar 6% dintre respondenţi spunând că nu ar ţine cont de sfaturi sau păreri privind activitatea lor. 75% sunt de părere că feedback-ul colegilor este foarte important şi de cele mai multe ori, îl cer proactiv. În aceeaşi măsură, 70% sunt dispuşi să ofere îndrumare celorlalţi colegi, atunci când e necesar.

Angajaţii români dau dovadă de motivaţie şi se declară entuziasmaţi să înveţe lucruri noi (69%), iar când vine vorba de preluarea iniţiativei, 61% spun că preferă să fie ei cei care mobilizează oamenii şi organizează activitatea, în loc să fie simpli participanţi. Contextul i-a impulsionat pe cei mai mulţi dintre ei să îşi accelereze abilităţile de adaptare şi perseverenţă: 77% spun că atunci când încearcă ceva nou, insistă până reuşesc, indiferent de efortul necesar, iar 63% consideră că se pot adapta oricărei noi situaţii neprevăzute.

Toate schimbările din ultimul an s-au reflectat şi în viaţa personală şi în starea emoţională a angajaţilor. 29% dintre cei care au participat la sondaj au spus că starea lor se schimbă rapid de la fericire la tristeţe, iar 12% consideră că e imposibil să nu arate când simt stres sau furie. Pentru 26%, lucrurile care aduc plăcere pe moment sunt atât de importante, încât nu ar fi dispuşi să renunţe la ele, chiar dacă efectul pe termen lung este unul nociv. Plăcerile mici, de moment, contează şi pentru alţi 37% dintre respondenţi, care mărturisesc că cedează uşor impulsurilor de a mânca nesănătos sau de a face cumpărături nenecesare.

Pe plan personal, doar 25% au declarat că se simt fericiţi şi satisfăcuţi cu viaţa lor din acest moment. 55% consideră că au un scop clar pentru viitorul lor şi aproape la fel de mulţi (54%) au sentimentul că fac lucruri importante cu viaţa lor, lucruri care contează. Cu lecţiile ultimului an făcute, mai mult de jumătate dintre ei aleg să privească partea plină a paharului, iar 62% sunt încrezători că se vor descurca indiferent ce le-ar aduce viitorul.

Sondajul a fost efectuat în perioada 3 - 14 mai pe un eşantion de 744 utilizatori de internet din România, utilizatori BestJobs Grow (mentorat, coaching şi wellbeing). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale