Jurnalistă rusă, împușcată mortal la o bază militară din Crimeea, de un „glonț rătăcit”...

Jurnalistă rusă, împușcată mortal la o bază militară din Crimeea, de un „glonț rătăcit”...

Jurnalista rusă Svetlana Babayeva, care lucra pentru un important grup de presă susținut de Kremlin, a murit vineri după ce a fost împușcată accidental pe un poligon de tragere din Crimeea, au declarat oficiali instalați de Rusia și instituții de presă de stat, relatează Reuters.

Svetlana Babayeva era șefa filialei grupului media Rossiya Segodnya din Simferopol din peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Agenția de presă RIA Novosti, o filială a Rossiya Segodnya, a raportat că Babayeva a fost ucisă de un glonț rătăcit în timpul antrenamentelor de tragere. Nu a oferit alte detalii.

Personalitățile pro-Kremlin i-au adus un omagiu lui Babayeva în postările pe rețelele de socializare. Serghei Aksionov, guvernatorul rus al Crimeei, a numit moartea ei o pierdere irevocabilă.

„Svetlana a făcut mult pentru a transmite publicului adevărul despre ceea ce se întâmplă în regiunea Herson”, a declarat Vladimir Saldo, șeful pro-rus al Hersonului.

Rusia a anunțat că a anexat Hersonul și alte trei regiuni în urma pseudo-referendumurilor pe care le-a organizat, care sunt considerate false de către Kiev și Occident.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a scris pe pagina sa de Telegram: „Te iubesc foarte mult, Sveta”.

Ucraina a sancționat grupul Rossiya Segodnya, numindu-l pe directorul general Dmitri Kiselyov „figura centrală a propagandei guvernamentale care sprijină desfășurarea trupelor ruse în Ucraina”.

Într-o declarație postată de RIA Novosti, Kiselyov a spus că Babayeva era o „persoană caldă, care a sprijinit cu fermitate Rusia” și „a vrut să-i sprijine pe eroii noștri”.

Babayeva a fost anterior șefă de birou pentru RIA Novosti în Marea Britanie și Statele Unite și editor al site-ului Gazeta.Ru, a spus agenția.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…