Jurnalistă rusă, împușcată mortal la o bază militară din Crimeea, de un „glonț rătăcit”...

Jurnalistă rusă, împușcată mortal la o bază militară din Crimeea, de un „glonț rătăcit”...

Jurnalista rusă Svetlana Babayeva, care lucra pentru un important grup de presă susținut de Kremlin, a murit vineri după ce a fost împușcată accidental pe un poligon de tragere din Crimeea, au declarat oficiali instalați de Rusia și instituții de presă de stat, relatează Reuters.

Svetlana Babayeva era șefa filialei grupului media Rossiya Segodnya din Simferopol din peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Agenția de presă RIA Novosti, o filială a Rossiya Segodnya, a raportat că Babayeva a fost ucisă de un glonț rătăcit în timpul antrenamentelor de tragere. Nu a oferit alte detalii.

Personalitățile pro-Kremlin i-au adus un omagiu lui Babayeva în postările pe rețelele de socializare. Serghei Aksionov, guvernatorul rus al Crimeei, a numit moartea ei o pierdere irevocabilă.

„Svetlana a făcut mult pentru a transmite publicului adevărul despre ceea ce se întâmplă în regiunea Herson”, a declarat Vladimir Saldo, șeful pro-rus al Hersonului.

Rusia a anunțat că a anexat Hersonul și alte trei regiuni în urma pseudo-referendumurilor pe care le-a organizat, care sunt considerate false de către Kiev și Occident.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a scris pe pagina sa de Telegram: „Te iubesc foarte mult, Sveta”.

Ucraina a sancționat grupul Rossiya Segodnya, numindu-l pe directorul general Dmitri Kiselyov „figura centrală a propagandei guvernamentale care sprijină desfășurarea trupelor ruse în Ucraina”.

Într-o declarație postată de RIA Novosti, Kiselyov a spus că Babayeva era o „persoană caldă, care a sprijinit cu fermitate Rusia” și „a vrut să-i sprijine pe eroii noștri”.

Babayeva a fost anterior șefă de birou pentru RIA Novosti în Marea Britanie și Statele Unite și editor al site-ului Gazeta.Ru, a spus agenția.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Digi duru” s-a înmuiat? / Andrew Tate a trimis primul e-mail din închisoare, în care se plânge de condiții: „Gândacii sunt singurii mei prieteni”

2 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

3 Un ciclon puternic lovește România: viscol și zăpadă de o jumătate de metru. Ce zone sunt afectate

4 Poveste de film / Un român care și-a sedus fosta cumnată cu 17 ani mai tânără a fost vânat prin Europa și ucis la Paris de socrul lui

5 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%