Klemm: Dacă sunt făcute schimbări în structura legislativă în România, speranța este ca lupta anticorupție să fie întărită

Klemm: Dacă sunt făcute schimbări în structura legislativă în România, speranța este ca lupta anticorupție să fie întărită

Dacă sunt făcute schimbări în legi sau în structura legislativă în România, speranța Statelor Unite ale Americii este că rezultatul lor va fi ca lupta împotriva corupției să fie întărită și ca statul de drept să fie consolidat, a declarat joi ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, la Movile (Sibiu).

Solicitat să ofere o reacție referitor la cele mai recente propuneri legislative, diplomatul a spus că este benefic ca acestea să vină în sprijinul luptei anticorupție în țară.

"Poziția Guvernului american — și acesta este un lucru pe care l-am spus de mai multe ori — este că, dacă sunt făcute schimbări în legi sau în structura legislativă în România, speranța noastră este că rezultatul lor va fi ca lupta anticorupție să fie întărită și ca statul de drept să fie consolidat în România", a afirmat Klemm.

El a adăugat că declarațiile liderilor români vorbesc "de la sine" și s-a referit și la protestele de miercuri din țară.

"Președintele a vorbit despre amendamente, la fel a vorbit și președintele Camerei Deputaților și cred că o să las cuvintele lor să vorbească de la sine. Asemenea și cuvintele celor care s-au întors în stradă, nu doar în București, ci și în Sibiu. Am fost în Sibiu aseară și exista un grup nemulțumit de ce s-a întâmplat în Senat", a spus Klemm.

Diplomatul american a completat că protestatarii cred că schimbările adoptate miercuri în Senat "nu vor întări lupta împotriva corupției sau statul de drept".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…