Kremlinul anunţă că o echipă a Deutsche Welle îl va putea însoţi pe Olaf Scholz în călătoria sa la Moscova

Kremlinul anunţă că o echipă a Deutsche Welle îl va putea însoţi pe Olaf Scholz în călătoria sa la Moscova

O echipă de corespondenţi de la Deutsche Welle va primi permisiunea de a-l însoţi pe cancelarul german Olaf Scholz în călătoria sa la Moscova de săptămâna viitoare, a anunţat luni Kremlinul, deşi postul german a primit interdicţie de a mai lucra în Rusia, relatează dpa.

"Bineînţeles, da, dacă grupul de presă include reprezentanţi ai Deutsche Welle, vor putea să-şi desfăşoare activitatea", a declarat la Moscova purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, potrivit agenţiei de ştiri Interfax.

Scholz urmează să efectueze o vizită la Moscova pe 15 februarie pentru convorbiri cu preşedintele Vladimir Putin.

Rusia a interzis săptămâna trecută canalului public de ştiri german Deutsche Welle să mai emită pe teritoriul său. Ministerul de Externe a dispus, de asemenea, închiderea biroului său la Moscova şi a retras acreditările jurnaliştilor.

Decizia a fost luată drept replică la interdicţia de a emite în Germania impusă de Berlin în cazul canalului rus RT.

Măsura Rusiei a provocat indignare în Germania, unde oficialul guvernamental de rang înalt Claudia Roth a cerut Moscovei "să nu folosească în mod inadecvat problemele de licenţiere ale canalului RT pentru a transmite un mesaj politic".

Cancelarul german este de obicei însoţit în avionul său de un număr mare de jurnalişti, care sunt invitaţi de şeful guvernului federal, dar mass-media pe care le reprezintă acoperă cheltuielile de deplasare. În state ca Rusia, este necesară şi viză de călătorie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…