Lazăr, despre înregistrări cu unii procurori: Cineva s-ar bucura să arunce anatema asupra întregii justiții

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, referitor la înregistrările apărute în spațiul public cu unii procurori, că cineva s-ar bucura "să arunce anatema asupra întregii justiții", să arate că nu funcționează corect, menționând că în cazul unor abateri există proceduri disciplinare de verificare.

El a susținut că integritatea va rămâne un principiu esențial al Ministerului Public.

"Eu vă pot spune doar atât, fără a intra în dosare care sunt în lucru, că integritatea va rămâne un principiu esențial al Ministerului Public. Am prelucrat această problemă împreună cu colegii. Toți colegii noștri știu că pentru a demonstra, pentru a efectua anchete, mai întâi trebuie să fii tu însuți integru, fără să fac nicio aluzie la vreo chestiune concretă. Dar procurorul trebuie să fie el însuși integru", a afirmat Lazăr, după bilanțul DNA, întrebat despre procurorul Cătălin Ceort, de la Secția de Urmărire Penală a Parchetului General, care a fost pus de DNA sub control judiciar pentru luare de mită.

Șeful Ministerului Public a precizat că standardele de investigare nu sunt diferite pentru magistrați și pentru ceilalți.

"Oricine comite sau este suspectat de săvârșirea unei fapte trebuie să se supună procedurii care este în vigoare", a adăugat el.

Referitor la afectarea imaginii și încrederii în Justiție după apariția unor înregistrări cu unii procurori, Augustin Lazăr a spus că nu trebuie generalizat.

"Eu aș zice să nu generalizăm, fiindcă Inspecția Judiciara verifică anumite lucruri și se va pronunța.(...) Fiecare caz particular reprezintă altceva. Sigur că cineva s-ar bucura să arunce anatema asupra întregii justiții, să arate ca Justiția nu funcționează corect, ceea ce nu e adevărat. Eu vă asigur că instituțiile justiției acționează exact după lege și dacă vreun procuror există suspiciunea că ar încălca legea, există proceduri disciplinare de verificat, proceduri penale care sunt în curs de verificare în orice situația", a mai susținut Lazăr.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

3 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

4 VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să f…

5 Tovarășul Yau Mu Ye

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan