Lideri maghiari din România, întrevederi cu oficiali la Budapesta pe autonomie

Lideri maghiari din România, întrevederi cu oficiali la Budapesta pe autonomie

Președintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, a avut sâmbătă întrevederi la Budapesta cu liderii a două partide ale etnicilor maghiari din România, a precizat biroul de presă al Legislativului din Ungaria, citat de agenția de presă MTI.

Laszlo Kover s-a întâlnit cu Tibor T. Toro, președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, și cu Zsolt Szilagyi, vicepreședinte al formațiunii și candidat la alegerile prezidențiale din România. Cei doi reprezentanți ai partidului l-au informat pe Laszlo Kover în legătură cu evoluțiile legate de acest scrutin, potrivit MTI.

Participanții la întrevedere au discutat de asemenea despre evoluțiile privind relațiile comunității maghiare cu Ungaria și demersurile comunității pentru autonomie, a adăugat sursa citată.

Laszlo Kover s-a întâlnit de asemenea și cu Zsolt Biro, președintele Partidului Civic Maghiar, care l-a informat pe președintele Parlamentului de la Budapesta despre ambiția formațiunii de a obține o cooperare cât mai extinsă posibil în politica din România privind chestiunile legate de autonomie.

“Cele două părți consideră că politica pe care Ungaria a urmat-o față de comunitățile maghiare din străinătate în ultimii patru ani a fost un succes comun al comunității maghiare din Bazinul Carpatic și exemplară în raport cu standardele internaționale. Această politică a consolidat coeziunea națională a poporului ungar, precum și securitatea și stabilitatea politică a regiunii”, a precizat într-un comunicat biroul de presă al lui Laszlo Kover, potrivit MTI.

Președintele Parlamentului de la Budapesta și-a exprimat totodată sprijinul continuu pentru Partidul Civic Maghiar.

Agerpres


Citește și:

populare
astăzi

1 Tace și face...

2 „Îmi plac practicile sexuale neobișnuite” / Scandal la admiterea în magistratură, CSM, chemat să intervină

3 „Bărbat de căcat ce ești / Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

4 Mare dreptate are omul ăsta, în tot ce spune...

5 „I-am dat Irinei Socol bani pentru intervenția Anei Maria Pătru la Consiliul Concurenței” / Lovitură de teatru la finalul unui proces