Liga greacă de fotbal contestă suspendarea campionatului, care aduce prejudicii grave cluburilor

Liga greacă de fotbal contestă suspendarea campionatului, care aduce prejudicii grave cluburilor

Georgios Stratos, preşedintele Superligii elene de fotbal, a criticat suspendarea campionatului de către guvern şi a avertizat că toate cluburile se vor confrunta cu consecinţe grave, care le pun în pericol însăşi existenţa, relatează Reuters.

Guvernul elen a decis luni să suspende pe termen nedefinit campionatul de fotbal, după ce la meciul dintre PAOK Salonic, echipa antrenată de românul Răzvan Lucescu, şi AEK Atena, de duminică seara, patronul echipei gazdă a intrat pe teren înarmat pentru a protesta faţă de nevalidarea unui gol. Meciul a fost apoi întrerupt la scorul de 1-0 pentru PAOK.

''Suspendarea nu aduce nimic, a declarat Stratos după o întâlnire cu secretarul de stat pentru sport Georgios Vassiliadis. Apare un pericol grav şi nu ne mai putem atinge ţintele şi obiectivele noastre. Suspendarea nu aduce nimic şi beneficii nimănui. Suspendarea anulează toate lucrurile pozitive care au fost făcute. Suspendarea pune în pericol întregul fotbal dincolo de consecinţele financiare''.

Stratos a cerut reluarea cât mai rapidă a Superligii, dar nu a fost stabilită încă o dată. În acest sezon, doar patru din cele 16 echipe ale primei ligi au avut o audienţă medie mai mare de 5.000 spectatori pe meci, iar invadarea terenului de joc de către suporteri şi violenţele au preocupat autorităţile în ultimii ani.
AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…