Liga I: FCSB - Astra Giurgiu 3-0, în play-off (GALERIE FOTO)

Liga I: FCSB - Astra Giurgiu 3-0, în play-off (GALERIE FOTO)

FCSB (fostă FC Steaua) urcat pe primul loc în Liga I de fotbal, după ce a învins campioana Astra Giurgiu cu scorul de 3-0 (3-0), joi seara, pe Arena Națională din București, în etapa a patra a fazei play-off.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO .

Vicecampioana a tranșat practic soarta partidei în prima jumătate de oră, când atacantul Denis Alibec, venit iarna aceasta de la Astra, a reușit o dublă (10 — penalty, 27) și a pasat decisiv pentru golul al treilea, marcat de Florin Tănase (32).

Oaspeții au avut prima ocazie a partidei, prin Daniel Niculae (2), dar acesta a tras slab din careu, iar portarul Florin Niță a reținut.

FCSB a deschis scorul în urma unui penalty acordat după ce fundașul Geraldo (ex-Steaua) l-a ținut evident în suprafața de pedeapsă pe Marko Momcilovic. Alibec a transformat cu siguranță, iar apoi antrenorul oaspeților, Marius Șumudică, și-a chemat jucătorii la marginea terenului pentru a-i îmbărbăta.

Niță a fost la post la reluarea lui Takayuki Seto (25), după care ''roș-albaștrii'' și-au majorat avantajul, prin același Alibec, scăpat singur spre poartă după un luft al lui Cristian Săpunaru la mingea trimisă în adâncime de Florin Tănase (27).

Al treilea gol al gazdelor s-a marcat după fază foarte spectaculoasă, Alibec pasând prin procedeul tehnic denumit ''rabona'' lui Tănase, aflat în careu, care a marcat fără probleme.

Daniel Niculae a ratat o ocazie imensă (36), șutând în blocajul format din Niță și Momcilovic.

FCSB trebuia să primească penalty în minutul 41, pentru un fault evident comis de portarul Plamen Iliev asupra lui Eddy Gnohere.

Astra a încercat să revină după pauză, și-a creat câteva ocazii de gol, dar nu a reușit să marcheze. Niță a intervenit salvator la șuturile lui Florea și Buș (59), Enache a respins în Momcilovic, iar mingea a lovit bara, după o lovitură liberă executată de Alexandru Ioniță II (77).

William de Amorim (78) a trimis cu latul, din interiorul careului, dar mingea s-a dus pe lângă poarta lui Iliev.

Ioniță (90) a ratat ultima ocazie a partidei, șutând din unghi peste poartă.

Denis Alibec și Ovidiu Popescu a fost schimbați în prima repriză, din cauza unor accidentări.

În sezonul regulat, cele două echipe și-au împărțit victorii, fiecare învingând cu 1-0 pe teren propriu.

Astra nu a câștigat niciun meci din play-off, înregistrând un egal și trei eșecuri. FCSB a câștigat cele trei meciuri de acasă și a pierdut unul în deplasare.
FCSB — AFC Astra Giurgiu 3-0 (3-0), Arena Națională — București
Au marcat: Denis Alibec (10 — penalty, 27), Florin Tănase (32).
Arbitru: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Ovidiu Artene (Vaslui); arbitru de rezervă: Iulian Dima (București)
Observatori: Nicolae Marodin (București) — CCA, Eduard Alexandru (Ploiești) — LPF

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…