Liga I: Steaua - Dinamo 1-1, în play-off

Liga I: Steaua - Dinamo 1-1, în play-off

Steaua București și Dinamo București au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), duminică seara, pe Arena Națională din Capitală, în etapa a șasea a fazei play-off a Ligii I de fotbal. Steaua a deschis scorul prin autogolul lui Steliano Filip, care a trimis în proprie poartă, după o minge preluată în careu de Adrian Popa (16). Dinamo a egalat în min. 48, prin francezul Eddy Harlem Gnohere, intrat la pauză, după o lansare a lui Palic.

Steaua a dominat partida, dar rămâne fără victorie în fața lui Dinamo în acest sezon, 0-0 și 1-3 în sezonul regulat și 1-1 în prima etapă din play-off, precum și 0-0 în prima manșă a semifinalelor Cupei României.

Campioana a avut prima ocazie de gol, dar Hamroun (12), blocat in extremis de Mevlja. Steaua a deschis scorul în min. 16, prin autogolul lui Steliano Filip. Apoi, Stanciu (19) a trimis un șut prins de Cerniauskas. Meciul a fost întrerupt de arbitru în minutul 22, pentru două minute, din cauza petardelor aruncate de suporterii steliști.

Prima șansă a lui Dinamo a fost semnată de Rotariu (27), al cărui șut din marginea careului a fost prins de Niță. Până la finalul primei reprize, Steaua mai putea marca, dar Chipciu (38), scăpat singur spre poartă, a fost oprit de o semnalizare eronată.

Dinamo a început în forță repriza a doua și a egalat prin noul-intrat, Gnohere (48), lansat excelent de Palic.

Steaua a revenit în atac, dar șutul lui Stanciu (53) a trecut peste poartă.

Echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare putea da lovitura în minutul 57, când Rotariu a ratat singur cu portarul Niță.

Steaua a dominat destul de clar jocul în continuare, dar nu și-a creat decât două ocazii bune, prin Hamroun (59), însă șutul algerianului a fost prins de Cerniauskas, iar Tade a reluat pe lângă poartă de la 10 metri (76).

Dinamo a avut ultima ocazie a meciului, prin Nedelcearu (90+1), însă a ratat lovitura de cap.

Steaua este acum la trei puncte de liderul Astra în Liga I.

În total, de 136 de meciuri între Steaua și Dinamo în campionat, în 41 de jocuri s-a impus Steaua, în 46 Dinamo, iar 49 de partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil steliștilor, cu 183-178.

Primul meci dintre cele două echipe a avut loc pe 21 noiembrie 1948, CSCA București — Dinamo 0-1, marcator Marin Apostol, potrivit LPF.

Duminică, Mihai Stoica, directorul sportiv al Stelei, a stat pentru prima oară pe banca Stelei de la ieșirea sa din închisoare.

Steaua București — Dinamo București 1-1 (1-0)
Au marcat: Steliano Filip (16, autogol), respectiv Eddy Harlem Gnohere (48).
București, Arena Națională: 40.000 spectatori
Liga I — play-off — etapa a șasea
Au evoluat echipele:
Steaua: 1. Florin Niță — 30. Gabriel Tamaș (44. Gabriel Enache, 61), 33. Fernando Varela (căpitan), 13. Alin Toșca, 15. Marko Momcilovic — 6. Mihai Pintilii (25. Gregory Tade, 68), 55. Alexandru Bourceanu — 77. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu, 5. Jugurtha Hamroun — 7. Alexandru Chipciu (8. Lucian Filip, 89). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 12. Valentin Cojocaru — 3. Paul Papp, 11. Muniru Sulley, 18. Timo Gebhart.
Dinamo: 1. Vytautas Cerniauskas — 44. Sergiu Hanca, 6. Ante Puljic, 17. Miha Mevlja, 7. Steliano Filip — 20. Antun Palic, 28. Paul Anton (căpitan) — 9. Dorin Rotariu (5. Ionuț Nedelcearu, 66), 22. Romario Kortzorg (96. Vlad Olteanu, 80), 93. Valentin Lazăr (10. Eddy Harlem Gnohere, 46) — 8. Erik Bicfalvi. Antrenor: Mircea Rednic.
Rezerve neutilizate: 41. Vlad Muțiu — 14. Patrick Ekeng, 18. Marcel Essombe, 94. Laurențiu Corbu.

Arbitru: Alexandru Tudor (București); arbitri asistenți: Adrian Radu Ghinguleac (București), Ovidiu Artene (Vaslui); arbitri asistenți adiționali: Marcel Bîrsan (București), Cătălin Popa (Pitești); arbitru de rezervă: Sebastian Stoianov (Constanța)
Observatori: Alexandru Deaconu (București) — CCA, Paul Mincu (București) — LPF
Cartonașe galbene: Pintilii (45+1, 90+1), Filip (75).
Cartonaș roșu: Pintilii (90+1).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski