Lituania opreşte transportul feroviar spre Kalingrad pentru anumite mărfuri ruseşti

Lituania opreşte transportul feroviar spre Kalingrad pentru anumite mărfuri ruseşti

Teritoriul rusesc Kalingrad se află între Polonia şi Lituania şi este aprovizionat de cele mai multe ori cu ajutorul trenurilor din Rusia continentală. Căile ferate lituaniene au anunţat, miercuri, că suspendă tranzitul către Kalingrad. Va fi suspendat tranzitul pentru produsele din fier, oţel, chereastea, etilengicol şi îngrăşăminte.

"Mediile unor coduri de produse au fost deja atinse", a declarat transportatorul public feroviar lituanian intervievat de AFP, relatează Agerpres.

Tranzitul feroviar spre Kalingrad a fost reluat în luna iulie, fiind autorizat de UE după săptămâni de tensiuni cu Moscova. Conducerea de la Moscova a descris atitudinea Lituaniei drept o blocadă mpusă regiunii Kalingrad.

Lituania calculează volumele de marfă pe baza mediei mărfurilor transportate pe calea ferată în ultimii 3 ani.

"Atunci când cantitatea de mărfuri specifice transportată atinge mediile anuale fixe, cererile de transport sunt respinse şi transportul acestora nu se efectuează", afirmă sursa citată.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda