LIVE America a votat dar nu are încă un nou președinte! Trump blochează în justiție „ciudățeniile” apărute la numărarea voturilor în statele-cheie!

LIVE America a votat dar nu are încă un nou președinte! Trump blochează în justiție „ciudățeniile” apărute la numărarea voturilor în statele-cheie!

America a votat dar nu are încă un nou președinte! Trump blochează în justiție ciudățeniile apărute la numărarea voturilor în statele-cheie!

Alegerile prezidențiale din SUA marți seara s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul.

La mai bine de 24 de ore de la încheierea alegerilor, voturile încă se numără în șase state. Joe Biden mai are nevoie de 17 voturi electorale pentru a ajunge la victorie.  Șansele nu sunt pierdute nici pentru Donald Trump, chiar dacă el mai are nevoie de 57 de voturi.

Într-o declarație dată după miezul nopții (ora Washingtonului) Biden le-a spus susținătorilor săi că va câștiga, în timp ce Trump a susținut pe Twitter că "ei încearcă să fure alegerile".

Trump - 214, dat câștigător în Indiana, Kentucky, Tennessee, Virginia de Vest, Arkansas, Oklahoma, Alabama, Mississippi, Missouri, Nebraska, Louisiana, Wyoming, Dakota du Nord și Sud, Utah, Kansas, Idaho, Ohio, Texas, Montana, Maine (CD-2)

Biden - 248, dat câștigător în Massachusetts, DC, Maryland, Vermont, Delaware, Maine, Maine (CD-1), Virginia, Connecticut, Maryland, New Jersey, Rhode Island, Illinois, New York, Colorado, New Hampshire, Hawaii, Arizona, Minnesota, Wisconsin, Michigan

State indecise încă: Georgia, Carolina de Nord, Nevada și Pennsylvania. În Alaska încă nu s-au numărat toate voturile, însă Trump are avans mare.

Harta interactivă cu rezultatele alegerilor prezidențiale:


Cele mai importante momente ale zilei:

8.31: Rezultatele finale din Carolina de Nord nu vor veni mai repede de săptămâna viitoare, potrivit ABC News. Întârzierea e cauzată de numărul mare de voturi prin corespondență ce trebuie procesate. Președintele Donald Trump conduce cu peste 76,000 de voturi în plus față de Joe Biden și mai sunt de numărat 117.000 de voturi

8.29: Mai multe proteste de amploare redusă au izbucnit miercuri noapte în Portland (8 arestări) și New York (20 de arestări), transmite ABC News. Protestele – organizate în legătură cu alegerile prezidențiale

8.24: Joe Biden a devenit candidatul Democrat cu cele mai multe voturi din istorie, înainte chiar de terminarea numărării voturilor, potrivit Politico. El a câștigat deja, până la această oră, 72 milioane de voturi. Precedentul record era deținut de Barack Obama în 2008, cu 69,5 milioane de voturi.

8.22: Suporteri ai președintelui Trump cer oprirea numărării voturilor exprimate prin corespondență:

8.16: Noutăți din Pennsylvania, cel mai mare stat care nu a terminat de numărat voturile și unde Donald Trump are un avans mare:

  • S-au numărat doar 71% din voturi
  • Sunt așteptate eventuale modificări semnificative în comitatele Philadelphia (cel mai mare din stat) și Allegheny (din care face parte și metropola Pittsburgh)

07.12: Peste 90.000 de buletine de vot au mai rămas de numărat în statul Georgia, a anunțat biroul secretarului de stat Brad Raffensperger. Diferența dintre cei doi candidați este în acest moment de 28.000 de voturi în favoarea lui Donald Trump.

06.53: Echipa de campanie Trump şi republicanii din statul Georgia au intentat proces pentru suspendarea numărării voturilor, relatează dpa. Alte două state – Nevada și Arizona – sunt vizate de echipa Trump pentru acțiuni în instanță, pe măsură ce voturile sunt numărate.

06.37: Cum arată lupta în statele unde încă nu a fost proiectat un câștigător clar:

  • Pennsylvania (20 electori) – Trump conduce cu 200.000 de voturi (89% buletine procesate)
  • North Carolina (15 electori)- Trump conduce cu 77.000 de voturi (94% buletine procesate)
  • Georgia (16 electori)- Trump conduce cu 28.000 de voturi (98% buletine procesate)
  • Nevada (6 electori) – Biden conduce cu 8.000 de voturi (75% buletine procesate)

06.00: Imaginea momentului, înainte de numărarea voturilor din ultimele state:

  • Proiecția Fox News: Biden 264 voturi / Trump 214 voturi
  • Proiecția CNN: Biden 253 voturi / Trump 213 voturi

Pentru a câștiga alegerile, orice candidat are nevoie de minimum 270 de voturi electorale


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…