LIVE VIDEO Ziua 3. Peste 10.000 de oameni au protestat în Piață

LIVE VIDEO Ziua 3. Peste 10.000 de oameni au protestat în Piață

A treia zi de protest în Piața Victoriei. Peste 10.000 de manifestanți au cerut duminică seara demisia Guvernului, după două zile de protest. Peste 100.000 de oameni au participat vineri la mitingul diasporei, care a degenerat în violențe provocate de instigatori urmate de o reacție disproporționată din partea jandarmilor. Sâmbătă, peste 70 de mii de oameni au ieșit din nou în Piața Victoriei și alte câteva zeci de mii au protestat în marile orașe din țară în semn de solidaritate.

22:33 - O parte dintre protestatari a plecat in mars pe Calea Victoriei. Jurnalistii de la G4Media relateaza ca jandarmii au vrut initial sa ii opreasca, insa apoi i-au lasat sa treaca, si i-au insotit. News.ro spune ca in jur de 300 de oameni marsaluiesc.

21.06 Circulația a fost blocată complet în zona Pieței.

21.01 A fost restricționat traficul pe bulevardul Lascăr Catargiu. In Piață se cântă imnul, oamenii au aprins luminițele telefoanelor. Ca de obicei, sufla în vuvuzele și fac multă gălăgie.

20:48 Sunt peste 10.000 de manifestanți în piaţă acum

20:47 Un protestatar a venit în piaţă cu două găini în lesă. "Mesajul e pentru Viorica Dăncilă, să îi arătăm că ar trebui să facă și ea ceva mai la nivelul ei, să crească găini de exemplu", a explicat protestatarul.

20.36 Câteva sute de oameni au ieșit pe străzi și în alte orașe din țară, la Galați, Baia Mare, Iași sau Craiova.

20:20 În continuare lumea vine în piaţă, de pe bulevardele adiacente sau de la metrou. În acest moment sunt circa 7.000 de oameni la protest. Mulțimea răsfirată în piaţă ocupă o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați, cu multe grupuri de oameni care privesc dinafara acestei zone și cu locuri mai aglomerate în centrul pieţei.

19:51 - Odata cu numarul tot mai mare al protestatarilor creste si numarul jandarmilor, care au inceput sa monteze si un nou rand de garduri. Au fost vazute si celebrele canistre cu gaz lacrimogen, folosite in exces de jandarmi vineri seara.

19:50 Jandarmii au înlăturat unele garduri amplasate dinainte și au lărgit perimetrul unde poate sta mulțimea. Din ce în ce mai multă lume vine dinspre gurile de metrou. În acest moment sunt peste 3.000 de oameni în piaţă.

19:36 - Oamenii din Piata acuza ca celebrul "stegar dac", barbatul care flutura un drapel mare mai ales mai ales la protestele organizate de PSD, este lasat de jandarmi sa defileze pe trotuarul din fata Guvernului. Orice alt protestatar incearca acelasi lucru este oprit de jandarmi, informeaza Epoch Times Romania.

19:35 Politia a închis traficul în mare parte din Piaţa Victoriei. Nu se mai circula dinspre Kiseleff și Aviatorilor, dinspre Lascăr Catargiu spre Titulescu și dinspre Buzesti spre Lascăr și Calea Victoriei.

Numărul protestatarilor crește continuu. La acest moment sunt peste 2.000 de oameni.

19:20 Circa 1.000 de persoane protestează acum în Piaţa Victoriei, iar numărul crește constant. Oamenii strigă "Demisia!", "Nu vrem să fim o naţie de hoți!" și "PSD, ciuma roșie!"

19:02 - Sute de oameni scandeaza in fata Guvernului "Fara penali", "PSD, ciuma rosie" si "Nu vrem sa fim condusi de hoti". De altfel, voluntarii sunt in continuare in Piata Victoriei si strang semnaturi pentru initiativa "Fara penali in functii publice" si oamenii stau in continuare la coada sa semneze.

18:56 În continuare există o dezbatere aprinsă între unii dintre manifestanți dacă să folosească goarnele sau nu.

18:52 - La Buzau oamenii s-au strans in strada sa protesteze. Printre ei sunt si persoane care au fost la Bucuresti in noaptea de 10 august si le arata celor de acasa ranile cu care s-au intors.

18:50 Circa 500 de persoane se află în acest moment în piaţă, în continuare majoritatea alegând trotuarele umbrite dinspre Antipa. Atmosfera este calmă, din când în când putând fi auzite vuvuzele sau scandări.

Prezența jandarmilor în piaţă este mult redusă fată de celelalte două seri.

În jurul orei 18.20, circa 300 de persoane protestau în Piaţa Victoriei. Majoritatea oamenilor stau în zona cu umbră de pe trotuarul din fața muzeului Antipa.

Din piaţă au dispărut duba și rulota care stăteau parcate serile trecute.

Deși unii oameni prezenți au la ei vuvuzele, alți protestatari fac apel să nu le mai folosească, pentru a se putea auzi scandările.

 *********

Comunitățile online "Corupția Ucide", "Rezistența", "Insistăm", "Declic", "One Vision: Rezist" și "Reset" au anunțat că și duminică, începând cu ora 18.00, va avea loc un protest antiguvernamental în Piața Victoriei, sub deviza "Nu cedăm!".

Sâmbătă, zeci de mii de oameni au protestat în Piața Victoriei din Capitală și, spre deosebire de seara precedentă, când zona din fața Guvernului a fost teatrul intervenției violente a Jandarmeriei, manifestația a fost una fără incidente. Oamenii au cerut demisia Guvernului, în timpul scandărilor pe clădirile din zonă fiind proiectat mesajul „Dăncilă, demisia”.

Alte zeci de mii de oameni au protestat și în țară sâmbătă, cerând demisia guvernului PSD-ALDE. Peste 8.000 de oameni au ieșit în stradă la Sibiu; 6.000 la Iași; 3.000 la Cluj, Timișoara, Brașov și Constanța. S-a protestat la Galați, Bacău, Oradea, Piatra Neamț și Galați.





Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...