LIVETEXT Coronavirus în lume: Spania intră în carantină, după ce bilanțul cazurilor a crescut cu 1.500 într-o zi/Covid-19 începe să se extindă și pe teren african

LIVETEXT Coronavirus în lume: Spania intră în carantină, după ce bilanțul cazurilor a crescut cu 1.500 într-o zi/Covid-19 începe să se extindă și pe teren african

Principalele informații privind evoluția pandemiei, LIVETEXT pe Comisarul.ro:

19:22 Noi cifre șocante din Italia! 175 de decese și 3497 noi cazuri de infectare raportate sâmbătă!

Sursa:  worldometers.info/coronavirus

 3,497 new cases and 175 new deaths in Italy, including the death of a 47-year-old paramedic in Bergamo (Lombardy region) [source] Total cases surpass 20,000

16.37 Potrivit draftului de decret al guvernului spaniol, carantina națională ar urma să intre în vigoare de luni, pe o perioadă de 15 zile, ca parte a măsurilor impuse de starea de urgență. Peste 47 de milioane de spanioli vor urma astfel experiența prin care trec deja italienii.

16.27 Numărul deceselor din Marea Britanie aproape s-a dublat, autoritățile anunțând încă 10 morți.

16.13 Olanda a confirmat încă 155 de cazuri de infecții, blianțul ajungând la 959, și două decese, scrie Reuters.

15.31 Polonia nu exclude amânarea alegerilor prezidențiale programate pentru mai, din cauza pandemiei. Guvernul britanic a decs deja vineri seara amânarea cu un an a alegerilor locale.
În România, alegerile locale ar urma să se desfășoare în luna iunie.

15.17 Ca parte a măsurilor prevăzute de starea de urgență, Spania intră în carantină, scrie presa locală, citată de Reuters. Guvernul pregătește decretul oficial.

15.08: Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 în Spania a crescut cu 1.500 într-o zi. Bilanțul total, 5.700

15.00 Guvernul de la Madrid le-a transmis cetățenilor că toți spaniolii trebuie să stea acasă, cu excepția cazurilor în care trebuie să meragă după alimente și medicamnete sau la spital, scrie Reuters, citând El Mundo.

14.33 Câteva sute de protestatari antiguvernamentali ai Mișcării Vestele Galbene au demonstrat sâmbătă la Paris, sfidând astfel interdicția privind adunările publice mai mari de 100 de persoane impusă de autorități ca urmare a epidemiei coronavirus, transmite Reuters.

Într-un mesaj adresat națiunii joi, președintele Emmanuel Macron a anunțat închiderea școlilor și a făcut pel la oameni să evite contactul pentru a bloca răspândirea virusului care a ucis 79 de persoane în Franța, în vreme ce numărul infecțiilor a depășit 3.600. Vineri, guvernul a a interzis adunările publice mai mari de 100 de persoane, iar poliția a respins deja cereri privind organizarea unor mitinguri în centrul Parisului, inclusiv pe Champs Elysees, acolo unde au avut loc ciocniri violente între forțele de ordine și vestele galbene cu aproape un an în urmă.

Potrivit unor surse din poliție, în jur de 400 de demonstranți au ieșit pe străzile Parisului, unii purtând măști de protecție și strigând sloganuri împotriva lui Macron. Poliția a folosit sporadic gaze lacrimogene, în jur de 2.000 de forțe de ordine fiind mobilizate în oraș.

14.03 Primarul orașului Sevilla a anunțat sâmbătă că procesiunea religioasă din Săptămâna Mare a Paștelui va fi anulată din cauza epidemiei coronavirus, relatează Reuters.

"Vreau să vă aduc la cunoștință cea mai dificilă decizie pe care a trebuit să o iau în cei 5 ani de mandat, și anume suspendarea Procesiunilor din Săptămânaîn 2020”, a anunțat acesta pe twitter.


12:33 Iranul anunță 97 de noi decese, bilanțul oficial urcă la 611 morți

12.32: Malaezia a raportat 41 de cazuri noi, majoritatea legate de un eveniment religios.

12.30: Grecia raportează alte două decese provocate de Covid-19, numărul total al deceselor ridicându-se la 3. Este vorba de doi bărbați, de 67, respectiv 90 de ani, ambii cu probleme de sănătate preexistente. Numărul total al cazurilor confirmate în această țară era de 190.

12.15: Wizz Air anunță că, din cauza restricțiilor de călătorie impuse pe toate zborurile externe, comunicate de primul ministru Mateusz Morawiecki, începând cu 15 martie 2020, ora 00:00, își suspendă toate zborurile spre și dinspre Polonia până la noi informații. (Mediafax)

11.40: Apple îşi închide toate magazinele dinafara Chinei până pe 27 martie

11.30: Rwanda confirmă primul caz de coronavirus.

11.07: Indonezia raportează 27 de noi cazuri de coronavirus, bilanțul total ajungând la 96.

11.00: Filipine a raportat 34 de noi cazuri, bilanțul total crescând la 98.

10.58: Namibia a raportat primele două cazuri de coronavirus din țara aficană.

09.10: Capitala Indoneziei închide școlile pentru două săptămâni

09.00: Arabia Saudită suspendă toate zborurile internaționale începând de duminică pentru două săptămâni într-o tentativă de a limita extinderea coronavirusului în țară, care a înregistrat 86 de cazuri.

08.40: Președintele Donald Trump s-a întâlnit cu o a doua persoană weekendul trecut care ulterior a fost testată pozitiv pentru coronavirus, dar președintele nu a cerut să fie testat pentru virus sau să intre în autoizolare, a spus vineri medicul Casei Albe, relatează Reuters.

08.30: Thailanda a raportat șapte noi cazuri sâmbătă, bilanțul total ajungând la 82.

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat sâmbătă un pachet de ajutoare în contextul coronavirusului, prin care vor fi furnizate kituri de testare gratuite și concediu medical plătit, într-o încercare de a limita daunele economice provocate de pandemie.

China continentală a avut vineri 11 cazuri confirmate, dar doar 4 dintre acestea - toate în epicentrul virusului Hubei - au fost transmise locale.

Celelalte șapte au fost detectate la călători care au venit din afara Chinei, respectiv din Italia, Statele Unite și Arabia Saudită, potrivit autorităților locale.

Este cel mai mic număr de noi cazuri din ianuarie, când au început înregistrările acestora, potrivit Agerpres.

Noul coronavirus a ucis cel puțin 5.347 de oameni în toată lumea de la apariția sa în luna decembrie, în China, potrivit bilanțului stabilit de către AFP pornind de la date oficiale. Peste 140.720 de cazuri de infectare au fost numărate în 124 de țări și teritorii. Numărul cazurilor diagnosticate, cu toate acestea, reflectă imperfect realitatea, în timp ce țările au politici și criterii mai mult sau mai puțin restrictive de contabilitate. De la numărătoarea de joi de la 5.00 p.m. GMT, până la aceeași oră vineri, s-au înregistrat 422 de noi decese și de 9.265 de noi cazuri în toată lumea.

Numărul persoanelor infectate în Italia, cea mai afectată țară din lume, după China, a crescut vineri de la 15.113 la 17.660, dintre care 1.328 la terapie intensivă.

Italia a înregistrat 250 noi decese legate de infecția cu coronavirus în 24 de ore, un nou record, ridicând bilanțul total la 1.266


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...