MAE: Autorităţile din Grecia nu au comunicat o oră pentru aplicarea noilor reguli de acces

MAE: Autorităţile din Grecia nu au comunicat o oră pentru aplicarea noilor reguli de acces

Autorităţile elene nu au comunicat public şi o anumită oră pentru aplicarea noilor prevederi legislative pentru accesul pe teritoriul Republicii Elene, iar cetăţenii români afectaţi de acest fapt pot solicita asistenţă consulară, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Precizarea vine în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Atena şi a Consulatului General al României la Salonic, a fost notificat cu privire la situaţia unor cetăţeni români, turişti, blocaţi la punctele de trecere a frontierei Kulata/Promachonas şi Makaz/Nymfaia.

Astfel, potrivit MAE, reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat, în regim de urgenţă, autorităţile elene competente pentru clarificarea acestei situaţii. De asemenea, un consul din cadrul oficiului consular Salonic s-a deplasat în punctul de frontieră Kulata/Promachonas pentru a acorda asistenţă consulară.

Autorităţile elene au precizat că situaţia a fost remediată, la acest moment, toţi turiştii români aflaţi în cele două puncte de frontieră au intrat pe teritoriul Republicii Elene, mai arată MAE.

În context, MAE precizează că, potrivit datelor disponibile la nivelul Ambasadei României la Atena, autorităţile elene nu au comunicat public şi o anumită oră pentru aplicarea noilor prevederi legislative pentru accesul pe teritoriul Republicii Elene.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 6978996222.

Atât Ambasada României la Atena, cât şi Consulatul General al României la Atena sunt în dialog cu autorităţile locale competente şi menţin în permanenţă legătura cu cetăţenii români, acordând întreaga asistenţă consulară, în limita competenţelor, subiniază ministerul român. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”