Maia Sandu: UE ne ajută să-i oprim pe cei care vor să destabilizeze țara. Sunt oameni care au trădat interesul național

Maia Sandu: UE ne ajută să-i oprim pe cei care vor să destabilizeze țara. Sunt oameni care au trădat interesul național

Președinta Republicii Moldova a anunțat că Uniunea Europeană a anunțat astăzi sancționarea a cinci persoane care amenință stabilitatea și securitatea țării. Maia Sandu a precizat că patru din aceștia sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova FOTO: Facebook

„Acești oameni certați cu legea au trădat și continuă să trădeze interesul național, pun în pericol dezvoltarea Republicii Moldova și lucrează în folosul Kremlinului”, a anunțat președinta Republicii Moldova, într-o postare pe Facebook.

Maia Sandu a precizat că prin această decizie Uniunea Europeană ajută Republica Moldova să îi oprească pe cei care doresc destabilizarea țării.

„Decizia de azi înseamnă că acestor persoane nu li se va permite circulația liberă în țările ce se vor alinia sancțiunilor, le vor fi blocați banii și sechestrate averile. Uniunea Europeană ne ajută să-i oprim pe cei care vor să destabilizeze țara și să ne blocheze viitorul”, a adăugat șefa statului din Republica Moldova.

Promisiunile liderilor de la Bruxelles

Președinta Comisiei Europene declară că UE este alături de Republica Moldova, susținându-i securitatea energetică, stabilitatea economică și calea spre integrare europeană, asigurare făcută înainte de summitul Comunității Politice Europene.

„UE este alături de Moldova. Susținem securitatea voastră energetică, stabilitatea voastră economică. Susținem reformele voastre în calea spre familia noastră europeană. Moldova nu este singură. Uniunea Europeană este cu voi”, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cu un mesaj de susținere a venit și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, proaspăt întoarsă de la Chișinău, unde a participat la mitingul proeuropean, Adunarea Națională ,,Moldova Europeană”.

„Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova. Este alături și de conducerea țării, și de cetățeni. Moldovenii se pot mândri de curajul lor, ținând cont de intimidarea Rusiei. Susținem alegerea pro-europeană. Ei se pot mândri cu solidaritatea față de Ucraina. Parlamentul European va fi mereu pentru Moldova, un prieten adevărat, un aliat. Nu avem nicio îndoială, viitorul nostru este împreună! Moldova nu este singură”, a spus Roberta Metsola.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?