MApN: Exercițiu militar la Cincu; participă trupe din cinci țări NATO

MApN: Exercițiu militar la Cincu; participă trupe din cinci țări NATO

Peste 2.700 de militari din cinci țări membre NATO - Bulgaria, Canada, Polonia, România, SUA - și cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace - Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina - vor participa, în perioada 27 iulie - 7 august, la exercițiul multinațional SABER GUARDIAN-16, ce se va desfășura la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre ''Getica'' din Cincu, județul Brașov, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Ceremonia de deschidere a exercițiului va avea loc pe 27 iulie, în prezența ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și a șefului Statului Major General, gen. Nicolae Ciucă.

"SABER GUARDIAN-16, planificat de Statul Major al Forțelor Terestre și condus de un comandament constituit din militari aparținând Diviziei Multinaționale de Sud-Est, Diviziei 4 Infanterie 'Gemina' și Unității de Integrare a Forțelor NATO, se va desfășura în patru etape — exerciții de comandament, de instruire prin simulare asistată de calculator, de antrenament cu trupe în teren și exerciții tactice cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament", precizează MApN.

Potrivit sursei citate, peste 900 de militari români împreună cu 1.700 de militari americani dotați cu tancuri M1A2 Abrams și mașini de luptă blindate Bradley și cu 47 de militari canadieni cu mașini de luptă ale infanteriei vor executa exerciții tactice cu trageri de luptă.

"Militarii din celelalte țări vor participa la exercițiile de comandament și de instruire prin simulare asistată de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, și cu Centrul de Instruire pentru Menținerea Păcii și Securitate de la Yavoriv, Ucraina", arată MApN.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...