Marcel Vela: Avem capacitatea financiară de a asigura suficiente spaţii de carantină

Marcel Vela: Avem capacitatea financiară de a asigura suficiente spaţii de carantină

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni, că România are capacitatea financiară de a asigura suficiente spaţii de carantină pentru bolnavi, chiar şi prin închirierea acestora.

"Avem capacitatea financiară chiar să închiriem spaţii care să respecte condiţiile pentru a asigura carantina pentru cei bolnavi. Nu există această situaţie probabilă încât să nu putem face faţă unor cazuri suplimentare", a spus Vela, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Acesta a făcut un apel către cetăţeni "să nu pună presiune pe punctele de trecere a frontierei", precizând că cei care vin din zonele afectate de coronavirus vor intra direct în carantină.

"Atragem atenţia şi facem un apel la cetăţeni să nu pună presiune pe punctele de trecere a frontierei. Dacă ştiu că au simptome sau vin din zone fierbinţi, să ştie foarte clar că intră în carantină, nu vin acasă, în România, şi se plimbă cum doresc prin comunităţile lor", a afirmat Marcel Vela.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, la care au participat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode şi şeful DSU, Raed Arafat, a fost convocat duminică seara la sediul Ministerului Afacerilor Interne. AGERPRES / (A - autor: Dana Lepădatu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!