Marea Britanie: O poliţistă a leşinat, dar Boris Johnson şi-a continuat discursul

Marea Britanie: O poliţistă a leşinat, dar Boris Johnson şi-a continuat discursul

Premierul britanic, Boris Johnson, şi-a continuat joi declaraţiile politice în faţa elevilor unei şcoli de poliţie, în nordul Angliei, în timp ce uneia dintre tinerele prezente i s-a făcut rău, atrăgându-şi critici vehemente din partea opozanţilor săi, notează AFP.

Tânăra poliţistă se afla în primul rând al unei promoţii de cadeţi ai poliţiei din Yorkshire, chiar în spatele premierului, când a dat semne că îi este rău.

Boris Johnson s-a întors spre ea şi a întrebat-o dacă se simte bine. Apoi a continuat să vorbească, netulburat, în timp ce poliţista a leşinat. "Îmi pare rău. Cred că este un semn că trebuie să închei rapid", a comentat el ironic.

Câteva momente mai târziu, tânăra şi-a revenit înainte ca şeful guvernului să îşi termine discursul.

Incidentul a fost repede comentat pe reţelele sociale, declanşând un val de critici.

"Johnson i-a făcut să aştepte pe aceşti elevi-poliţişti şi, fără mirare, unul dintre ei pare să fi suferit o sincopă", a scris pe Twitter ministrul de interne din cabinetul-fantomă laburist, Diane Abbott. "A văzut ce se întâmplă şi a ignorat-o. Asta spune tot ce trebuie să ştiţi despre ce fel de om este şi cât preţ pune pe poliţie", a adăugat ea.

Prim-ministrul a sosit cu întârziere de peste o oră la şcoala de poliţie din Wakefield pentru a ţine un discurs consacrat securităţii publice, în plină criză politică legată de Brexit.

"Este un abuz de putere al lui Boris Johnson pentru că a obligat atâţia elevi-poliţişti să îşi înceteze cursurile şi activitatea pentru a se angaja într-o manevră politicianistă", a comentat la rândul ei o deputată laburistă, Yvette Cooper.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

4 Așa o fi?

5 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu