Marius Locic, audiat la DNA în dosarul lui Onţanu

Marius Locic, audiat la DNA în dosarul lui Onţanu

 Omul de afaceri Marius Locic a fost miercuri seară la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul primarului sectorului 2 Neculai Onţanu, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Omul de afaceri Marius Locic a fost miercuri seară la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul primarului sectorului 2 Neculai Onţanu, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Locic a părăsit cu puţin timp în urmă sediul DNA, după reţinerea lui Neculai Onţanu. Numele lui Marius Locic a fost vehiculat de mai multe ori în presă în legătură cu tranzacţii cu terenuri din sectorul 2, făcute în urma unor retrocedări în care ar fi fost implicat şi omul de afaceri Gheorghe Stelian.

Onţanu este acuzat că a primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi de pe strada Barbu Văcărescu, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea ai multor terenuri din sectorul 2 ce totalizau 83.500 mp. El ar fi primit terenul cu ajutorul avocatei Loredana Radu şi al unei alte persoane, care au cumpărat respectiva suprafaţă prin contracte fictive sub preţul minim.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2007, Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

Onţanu urmează să fie prezentat joi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Marius Locic a fost condamnat, în 22 aprilie 2013, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul de corupţie în care a fost judecat alături de fostul senator Cătălin Voicu, fostul judecător Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Anul acesta, în ianuarie, Locic a fost eliberat condiţionat de Tribunalul Dâmboviţa.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

2 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF