Matteo Salvini, îndemnat să demisioneze de la conducerea Ligii din cauza rezultatelor obținute la alegeri

Matteo Salvini, îndemnat să demisioneze de la conducerea Ligii din cauza rezultatelor obținute la alegeri

Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga, este îndemnat să demisioneze după rezultatele proaste înregistrate în alegerile legislative anticipate desfășurate duminică în Italia.

Matteo Salvini FOTO EPA-EFE

Liga face parte din coaliția care a triumfat în alegerile din Italia, dar a obținut doar 9% din voturi, un rezultat considerat catastrofal pentru un partid care a câștigat alegerile precedente cu peste 34% din opțiunile votanților.

„Este timpul să avem un nou lider”, a scris Roberto Maroni, un fost lider al Ligii și fost președinte al regiunii Lombardia, într-un editorial publicat în „Il Foglio”.

Apelul lui Maroni survine în timp ce presa italiană scrie că Matteo Salvini nu va reveni în postul de ministru de Interne în urma alegerilor, întrucât Giorgia Meloni, liderul partidului Frații Italiei, câștigător la urne, ar prefera pe cineva din formațiunea sa politică. Salvini, insistă presa italiană, este văzut într-un post marginal.

„Era lui Salvini la conducerea Ligii a trecut”, a declarat Roberto Castelli, un fost ministru al Justiției și fost lider al Ligii.

Lui Salvini i se reproșează faptul că a abandondat obiectivele Ligii Nordului, fondată în 1989, transformând-o dintr-o formațiune politică secesionistă într-o promotoare a curentelor suveraniste și populiste specifice extremei drepte.

Apelurile la demisia lui Salvini survin totodată din cauza unui alt rezultat dezamăgitor pentru partid: fostul lider al Ligii Nordului, Umberto Bossi, nu a fost ales deputat pentru prima dată în ultimii 35 de ani.

Matteo Salvini a declarat că nu este mulțumit de rezultate, dar nu intenționează să-și dea demisia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...