MEC: Un singur candidat la proba de luni a Evaluării Naţionale a avut temperatura peste 37,3 grade

MEC: Un singur candidat la proba de luni a Evaluării Naţionale a avut temperatura peste 37,3 grade

Un singur absolvent de gimnaziu a fost raportat cu temperatură peste 37,3 grade când s-a prezentat luni pentru primul examen din Evaluarea Naţională, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Potrivit MEC, absolventul de gimnaziu este din Constanţa şi va putea susţine sesiunea specială a Evaluării Naţionale.

"Elevul care s-a prezentat la centrul de examen avea branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită", arată MEC.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au început luni Evaluarea Naţională, examenele fiind susţinute în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

Conform calendarului, miercuri este programată proba la Matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Absolvenţii de gimnaziu care la Evaluarea Naţională au temperatura peste maximul admis, sunt în izolare ori carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu participă din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiunea specială a examenului, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Ei vor susţine pe 29 iunie - proba de Limba şi literatura română, iar pe 30 iunie - proba la Matematică. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro