MENCS: Sub jumătate dintre candidații pentru posturi în preuniversitar au luat la concurs peste 7 sau 7

MENCS: Sub jumătate dintre candidații pentru posturi în preuniversitar au luat la concurs peste 7 sau 7

Aproape 45% dintre candidații care au susținut proba scrisă a concursului național de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar au luat peste 7 sau 7, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS) transmis AGERPRES.

Procentul este de 44,3%, în creștere cu aproape 7% față de anul trecut (37,55%), această centralizare a notelor fiind înainte de depunerea contestațiilor.

"Au fost transmise spre evaluare lucrările a 20.196 de candidați, fiind notate 20.125 de lucrări. 71 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs. Pe tranșe de note s-a înregistrat următoarea distribuție: 83 de candidați (0,41%) au obținut nota 10; 8.858 de candidați (44,01%) au obținut note între 7 și 9,99, iar 6.971 de candidați (34,64%) — note între 5 și 6,99. Alți 4.213 participanți (20,93%) s-au situat pe segmentul de note cuprins între 1 și 4,99. Din promoția curentă, 41,82% de candidați au obținut note peste 7, iar 35,54%, note între 5 și 6,99. Cel mai ridicat procent de note peste 7 sau egale cu 7 s-a înregistrat în județul Harghita (58,06%), iar cel mai scăzut, în județul Călărași (21,14%)", potrivit comunicatului.

Sursa citată precizează că la proba scrisă s-au prezentat 22.866 de candidați, iar dintre aceștia, 2.630 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, 26 de candidați au fost eliminați pentru fraudă, iar lucrările a 11 candidați au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei.

"Contestațiile la proba scrisă se pot depune la sediile inspectoratelor școlare județene în cursul zilei de astăzi, 27 iulie, respectiv joi, 28 iulie, până la ora 15,00. Rezultatele finale se publică la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul http://titularizare.edu.ro în data de 3 august. Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 8 și 9 august", se menționează în comunicat.

Ministerul punctează că, "pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului", iar "pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului".

Detalii suplimentare sunt disponibile pe http://titularizare.edu.ro , unde au fost postate rezultatele înregistrate înainte de depunerea contestațiilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria