Mesaje de susţinere pentru Liviu Dragnea de la organizaţiile judeţene PSD din Vrancea, Suceava şi Hunedoara

Mesaje de susţinere pentru Liviu Dragnea de la organizaţiile judeţene PSD din Vrancea, Suceava şi Hunedoara

Mesaje de susţinere pentru liderul PSD Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, au fost transmise joi seara şi de organizaţiile judeţene ale partidului Vrancea, Suceava şi Hunedoara.

***
Conducerea organizaţiei Partidului Social Democrat (PSD) Vrancea consideră că sentinţa pronunţată joi împotriva lui Liviu Dragnea, care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, este nedreaptă, iar opinia separată a unuia dintre cei trei judecători, precum şi amânările repetate în pronunţarea acesteia arată că "există un grad ridicat de incertitudine" că decizia se va menţine şi după recursul din apel.

"Se vede în toate aceste acţiuni o regie: atacul în presă, mulţimile din piaţă, amânările sentinţei, programarea pronunţării spre seară, la ora adunării manifestanţilor, pregătirea pe Facebook, păstrarea sentinţei lui Dragnea la sfârşit. Şi-au sincronizat până şi moţiunea de cenzură cu sentinţa. Asta e calea prin care cei care au pierdut alegerile au înţeles să încerce să câştige puterea. Sunt decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu. Nu putem numi asta justiţie. Este o ruletă rusească, din care unii scapă, iar alţii cad victime", afirmă conducerea PSD Vrancea, într-un comunicat postat pe internet.

Liderii social-democraţi subliniază că este "profund nedrept" ca unii oameni să fie achitaţi, iar alţii să fie condamnaţi pentru aceleaşi fapte "în funcţie de judecătorii la care pică" şi că "justiţia nu trebuie să fie o loterie".

"Atât timp cât există un singur om achitat pentru fapta pentru care a fost condamnat preşedintele PSD, atât timp cât există chiar în acest complet o opinie separată care a luat în considerare Decizia CCR 405 care a dispus Parlamentului să modifice articolul privind abuzul în serviciu, atât timp cât există această lipsă de unitate între deciziile mai multor instanţe, condamnarea de astăzi nu este dreaptă şi nici nu va putea rămâne după judecarea apelului. Judecătorii care vor judeca apelul să respecte decizia CCR, ceea ce înseamnă achitarea, nu doar pentru preşedintele PSD, ci pentru toate celelalte persoane care au fost condamnate în această primă instanţă. Până la pronunţarea deciziei finale, preşedintele PSD beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, mai ales în contextul actual în care decizia primei instanţe are un grad foarte ridicat de incertitudine", se mai arată în documentul citat.

În final, liderii PSD Vrancea precizează că îl susţin în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, arătând că cei care îi cer demisia înainte de pronunţarea unei decizii finale încalcă grav Constituţia României, Directivele Europene şi standardele Comisiei de la Veneţia, care garantează prezumţia de nevinovăţie.

***
Organizaţia Judeţeană a PSD Suceava susţine mandatul liderului naţional Liviu Dragnea şi nu va fi influenţată de ''presiunea străzii, se arată într-un comunicat remis AGERPRES joi seara de Biroul de presă al filialei.

''Susţinem în continuare mandatul domnului liviu Dragnea de preşedinte al PSD aşa cum ne-au împuternicit alegătorii noştri, iar acest mandat nu poate fi pus în discuţie sub presiunea străzii sau a altor reprezentanţi ai statului paralel'', se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că a luat act de decizia ÎCCJ de condamnare în primă instanţă a lui Liviu Dragnea, precizând că aceasta, dar şi prezumţia de nevinovăţie sunt indiscutabile.

''Am luat act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de condamnare a domnului Liviu Dragnea preşedintele PSD. Deşi în opinia noastră această sentinţă este umbrită de anumite circumstanţe, pe care le considerăm nefireşti, noi considerăm că decizia unei instanţe judecătoreşti este indiscutabilă conform principiilor statului de drept pe care le respectăm. În aceeaşi măsură, la fel de indiscutabilă rămâne prezumţia de nevinovăţie a unei persoane până la pronunţarea definitivă a instanţelor, de asemenea un principiu al statului de drept'', arată sursa citată.

***
Organizaţia judeţeană PSD Hunedoara şi-a exprimat joi seara "susţinerea necondiţionată" pentru preşedintele partidului, Liviu Dragnea, atât în ceea ce priveşte conducerea formaţiunii politice, cât şi la conducerea Camerei Deputaţilor, se arată într-un comunicat de presă al PSD Hunedoara, remis AGERPRES.

"Organizaţia Judeţeană PSD Hunedoara îl susţine, în continuare, necondiţionat, pe preşedintele Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, apreciind că aceasta este singura decizie corectă pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie, aşa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 343/2016. Apreciem că acei politicieni care cer demisia preşedintelui PSD înainte de pronunţarea unei decizii finale, încalcă grav Constituţia României, Directivele Europene şi standardele Comisiei de la Veneţia, care garantează prezumţia de nevinovăţie", se menţionează în comunicatul PSD Hunedoara.

Filiala judeţeană PSD Hunedoara apreciază că până la pronunţarea deciziei finale, preşedintele PSD beneficiază, "ca orice cetăţean român", de prezumţia de nevinovăţie, "mai ales în contextul actual în care unul dintre cei trei judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat pentru achitarea lui Liviu Dragnea".

"După cum se ştie, există o decizie a CCR prin care abuzul în serviciu este dezincriminat, hotărâre de care doar unul dintre cei trei judecători ai ÎCCJ a ţinut cont", se arată în comunicatul PSD Hunedoara.

Pe de altă parte, PSD Hunedoara şi-a manifestat speranţa că magistraţii completului de cinci judecători de la ÎCCJ vor lua "o hotărâre corectă, în concordanţă cu legislaţia românească".

Organizaţia PSD Hunedoara mai arată că majoritatea parlamentară PSD - ALDE nu va fi afectată şi nici guvernarea.

"Vom realiza programul de guvernare şi vom continua reforma justiţiei, cu transpunerea în legislaţie a deciziilor CCR, CEDO şi a Directivelor Europene", se mai spune în comunicatul de presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...