Mihai Chirica: Decizia BPJ al PSD Iaşi nu are valoare juridică

Mihai Chirica: Decizia BPJ al PSD Iaşi nu are valoare juridică

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că decizia Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Iaşi de excludere a sa din partid nu are valoare juridică şi nu poate fi constatată de nicio altă instituţie ca fiind validă.

"Decizia Biroului Judeţean este o decizie temporară. (...) Dacă decizia va fi păstrată şi în CEx, atunci lucrurile vor intra într-o nouă etapă, ca să spun aşa. Va trebui să demonstrez tuturor că de fapt nu CEx-ul este cel care decide pentru cariera mea politică şi apartenenţa mea la un partid politic, ci organizaţia din care fac parte, respectiv organizaţia municipală, care de fapt s-a şi pronunţat. Deci nu are valoare juridică, nu are valoare de niciun fel şi nu poate fi constatată de nicio altă instituţie ca fiind validă. Dar acest eşec juridic statutar pe care l-au avut ei astăzi mi-a descoperit cealaltă parte a PSD, partea oportunistă", a afirmat Chirica.

Acesta a arătat că decizia în cauză a rupt organizaţia în două, creând ''două tabere masive''.

"Voi face o conferinţă municipală săptămâna viitoare (...) şi voi arăta organizaţiei municipale că noi suntem tot acolo, nu pentru a disjunge şi mai tare cele două aripi, ci pentru a consolida şi mai mult organizaţiile PSD de peste tot din judeţ pentru viitorul care va urma. (...) Va urma un viitor al acestui partid, va urma un viitor al social-democraţiei, dacă domnul Dragnea va pleca, va pleca probabil cu o parte din partid, dacă va dori să îşi ia şi partidul, se va duce, dar se va numi PSD Dragnea, va fi alt partid decât social-democraţia românească (...). Ei cred că eu sunt membru al BPJ. Nu sunt. Membrii BPJ sunt aleşi, iar primarul reşedinţă de judeţ, viceprimarul, vicepreşedintele CJ şi încă o funcţie sunt invitaţi ai organismului BPJ, având drept de vot, dar fără a fi membri. Deci, eu nu am nicio funcţie de conducere", a mai spus primarul Iaşiului.

Întrebat dacă va contesta decizia, edilul a negat.

"Nu, că nici decizia de BPJ nu este executorie, ea trebuie constatată de Comitetul Executiv Judeţean, care la rândul său va trebui să aplice prevederile statutului, adică să întoarcă din nou această decizie a BPJ-ului către organizaţia municipală din care fac parte care s-a şi pronunţat în vederea invalidării deciziilor comisiei de disciplină", a răspuns acesta.

Chirica a atras atenţia că această decizie are consecinţe asupra partidului, cum ar fi scăderea în preferinţa alegătorilor, care este deja ''evidentă''.

 AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

5 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…