Mii de refugiaţi, masaţi la graniţa dintre Turcia şi Grecia, în urma unor zvonuri pe reţele sociale

Mii de refugiaţi, masaţi la graniţa dintre Turcia şi Grecia, în urma unor zvonuri pe reţele sociale

Mii de iranieni şi afgani s-au masat în ultimele zile la frontiera dintre Turcia şi Grecia, în urma zvonurilor difuzate pe reţele sociale conform cărora autorităţile turce le vor permite să treacă graniţa, transmite EFE, preluând presa locală de luni.

În ultimele trei zile, forţele de securitate din oraşul turc Edirne au reţinut peste 950 de persoane, în marea lor majoritate iranieni şi afgani, care credeau că li se va permite să intre pe teritoriul Greciei şi, astfel, în Uniunea Europeană.

Unul dintre cei reţinuţi, un iranian, a declarat pentru presă că a venit din oraşul Denizli, situat la 600 km, după ce a citit pe reţelele sociale că Turcia îşi va deschide frontiera.

'Pe un cont social cu peste 100.000 de urmăritori s-a spus că ne vom aduna la Edirne şi că nu vom avea probleme cu poliţia, dar când am ajuns aici am înţeles că nimic nu era sigur', a declarat iranianul, citat de agenţia Anadolu.

Un caz similar s-a înregistrat în 2015, când mii de migranţi au ajuns la Edirne, majoritatea venind pe jos, în urma unui zvon că li se va permite să călătorească în Germania. După câteva zile petrecute în tabere improvizate, autorităţile turce i-au trimis în diferite provincii ale ţării. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Nave de desant ale Rusiei se îndreaptă din Nord, cel mai probabil, spre Marea Neagră