Militanta saudită Loujain al-Hathloul a fost eliberată după aproape trei ani de detenţie

Militanta saudită Loujain al-Hathloul a fost eliberată după aproape trei ani de detenţie

Militanta saudită pentru drepturile omului Loujain al-Hathloul a fost eliberată după aproape trei ani petrecuţi în închisoare, a anunţat miercuri seară familia sa, relatează AFP şi Reuters.

"Loujain a fost eliberată", a scris pe Twitter sora sa Lina, adăugând în engleză că "Loujain se află acasă".

Militanta a fost condamnată pe 29 decembrie la cinci ani şi opt luni de închisoare în virtutea unei legi "antiteroriste", o pedeapsă însoţită de o suspendare a doi ani şi zece luni din pedeapsă, din care cea mai mare parte fusese deja executată, întrucât ea a fost arestată în mai 2018.

Loujain al-Hathloul, de 31 de ani, a fost găsită vinovată de "diverse activităţi interzise de legea antiteroristă", a relatat media online pro-regim Sabq, care a asistat la audiere.

Potrivit media saudite, pedeapsa este însoţită de o suspendare de doi ani şi zece luni "cu condiţia ca ea să nu mai comită nicio infracţiune în următorii trei ani".

De asemenea, tribunalul i-a interzis militantei să părăsească Arabia Saudită timp de cinci ani, a adăugat Lina al-Hathloul, precizând că sora sa are intenţia de a face apel.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro