Militanta saudită Loujain al-Hathloul a fost eliberată după aproape trei ani de detenţie

Militanta saudită Loujain al-Hathloul a fost eliberată după aproape trei ani de detenţie

Militanta saudită pentru drepturile omului Loujain al-Hathloul a fost eliberată după aproape trei ani petrecuţi în închisoare, a anunţat miercuri seară familia sa, relatează AFP şi Reuters.

"Loujain a fost eliberată", a scris pe Twitter sora sa Lina, adăugând în engleză că "Loujain se află acasă".

Militanta a fost condamnată pe 29 decembrie la cinci ani şi opt luni de închisoare în virtutea unei legi "antiteroriste", o pedeapsă însoţită de o suspendare a doi ani şi zece luni din pedeapsă, din care cea mai mare parte fusese deja executată, întrucât ea a fost arestată în mai 2018.

Loujain al-Hathloul, de 31 de ani, a fost găsită vinovată de "diverse activităţi interzise de legea antiteroristă", a relatat media online pro-regim Sabq, care a asistat la audiere.

Potrivit media saudite, pedeapsa este însoţită de o suspendare de doi ani şi zece luni "cu condiţia ca ea să nu mai comită nicio infracţiune în următorii trei ani".

De asemenea, tribunalul i-a interzis militantei să părăsească Arabia Saudită timp de cinci ani, a adăugat Lina al-Hathloul, precizând că sora sa are intenţia de a face apel.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin