Ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, adeptă a unei linii dure față de migranți, se retrage

Ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, adeptă a unei linii dure față de migranți, se retrage

Ministrul austriac de interne Johanna Mikl-Leitner, cunoscută ca o adeptă a unei linii dure față de migranți, se retrage din guvern și se va întoarce la politica regională, a anunțat duminică Partidul Popular Austriac (OeVP), formațiunea conservatoare din care provine, informează agenția DPA.

OeVP l-a nominalizat pe Wolfgang Sobotka pentru a o înlocui pe Mikl-Leitner, care a fost un factor cheie al politicilor restrictive ale Austriei în materie de azil și închiderii rutei de migrație din Grecia spre Europa de Vest în coordonare cu țările balcanice.

Sobotka este în prezent responsabil pentru finanțe în guvernul regional al provinciei Austria Inferioară.

Mikl-Leitner a lăsat un post în guvernul provinciei Austria Inferioară în 2011 pentru a deveni ministru de interne, planificând inițial să-și limiteze activitatea în guvernul național la trei ani.

Acum, cinci ani mai târziu, ea se va întoarce în cea mai mare provincie din Austria pentru a deveni adjunct al actualului guvernator Erwin Proell, una dintre figurile cele mai puternice ale OeVP, notează DPA.

Proell, care are planuri să se retragă în curând, este de așteptat să predea postul său dnei Mikl-Leitner dupa ce a condus Austria Inferioară timp de aproape 25 de ani, potrivit Die Presse și alte mijloace media.

Mikl-Leitner a părut ușurată să părăsească postul actual.

"În câteva zile, voi termina cu ceea ce probabil a fost cel mai dificil post în această republică și voi aștepta cu nerăbdare cel mai frumos loc de muncă", a declarat ea reporterilor la Viena.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”