Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a renunțat la cetățenia americană

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a renunțat la cetățenia americană

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Boris Johnson, a renunțat la cetățenia americană, potrivit unui document publicat miercuri de Departamentul Trezoreriei din SUA, citat de AFP.

Alexander Boris Johnson, născut la New York, figurează pe lista persoanelor care au renunțat la cetățenia americană în cursul ultimului trimestru al anului 2016.

Ministerul britanic al Afacerilor Externe nu a fost disponibil imediat pentru a confirma inițiativa șefului instituției.

Născut la New York în 1964, fostul primar conservator al Londrei dispunea de un pașaport britanic și altul american.

Johnson a anunțat, în 2015, intenția sa de a renunța la cetățenia americană, într-un interviu pentru Sunday Times.

"Mă gândesc că voi face probabil această schimbare pentru că angajamentul meu a fost mereu, și va fi mereu, către Regatul Unit", a declarat atunci Johnson, cu ocazia unui voiaj în Statele Unite.

Acel anunț a fost perceput ca ilustrarea unei ambiții de a deveni într-o zi prim-ministru.

Conform specialiștilor britanici, dubla cetățenie nu îl împiedica tehnic să devină premier. Dar a păstra un pașaport american s-ar fi putut dovedi dificil de gestionat, în termeni de imagine publică, în momentul unei candidaturi la funcția supremă, au indicat jurnalului apropiați ai lui Boris Johnson.

Anturajul său a relevat de asemenea că renunțarea la dubla cetățenie i-ar permite primarului Londrei să nu mai plătească impozite în SUA, orice persoană cu cetățenia americană, chiar trăind în străinătate, trebuind să-și declare veniturile la administrația fiscală americană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro