Ministrul Marcel Vela: Celelalte două ore rămase le vom desecretiza, probabil, săptămâna viitoare

Ministrul Marcel Vela: Celelalte două ore rămase le vom desecretiza, probabil, săptămâna viitoare

Cele două ore care mai trebuie desecretizate din 250 cuprinzând comunicaţiile din 10-11 august 2018 vor fi desecretizate, probabil, săptămâna viitoare, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa.

"Jandarmeria şi Comisia de la nivelul MAI au finalizat desecretizarea dosarului '10 august' pentru 248 de ore din cele 250 de ore care cuprind discuţii, comunicaţii radio din perioada 10 - 11 august 2018. Celelalte două ore rămase le vom desecretiza, probabil, săptămâna viitoare. Acestea nu au putut fi desecretizate strict de Jandarmerie, pentru că ele cuprind unele detalii cu privire la dispunerea de forţe, de dispozitive la instituţii, la ambasade, în sensul în care s-a asigurat protecţia lor în perioada respectivă, şi nu o legătură cu acţiunea în sine. În acest context, cele două ore vor trebui reverificate, iar dacă este ceva ce ţine de alt act normativ, care trebuie desecretizat în prealabil, acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare", a precizat Vela.

Cele 248 de ore care cuprind întregul eveniment vor fi transmise luni dimineaţa la DIICOT, a amintit ministrul.

"Desecretizarea se verifică şi de instituţii profesioniste, sunt în format electronic, pe DVD-uri şi nu pot fi falsificate. Acestea au fost verificate în cheile de control de specialiştii de la Direcţia de protecţie internă", a mai menţionat Marcel Vela. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina