Misterul dispariției a cinci tineri britanici timp de 2 zile. Oamenii sunt furioși pe poliție, după ce trei dintre ei au fost găsiți morți VIDEO

Misterul dispariției a cinci tineri britanici timp de 2 zile. Oamenii sunt furioși pe poliție, după ce trei dintre ei au fost găsiți morți VIDEO

Eve Smith, 21 de ani, Darcy Ross, 21 de ani, și Rafel Jeanne, 24 de ani, au murit în urma accidentului produs în apropierea unui drum important din Cardiff, iar Sophie Russon, 20 de ani, și Shane Loughlin, 32 de ani, au fost răniți și transportați la spital.

Eve Smith, Rafel Jeanne și Darcy Ross au murit în accident FOTO: Facebook

Mama lui Sophie Russon, Anna Certowicz, a declarat că poliția "nu a părut să creadă că merită să investigheze".

Poliția a declarat că nu poate face comentarii în timp ce se desfășoară o anchetă, potrivit bbc.com.

Anna Certowicz, în vârstă de 42 de ani, a declarat pentru Daily Mail:

"Sophie a zăcut acolo în tot acest timp, ar fi putut fi găsiți cu toții mult mai repede dacă poliția ar fi început imediat căutările".

Ea a declarat anterior pentru Mail: "Nu părea să le pese. A trebuit să conduc până la Cardiff pentru a bate eu însămi la uși".

Familia și prietenii au făcut apeluri repetate pentru a găsi grupul dispărut pe parcursul weekend-ului.

Grupul a fost văzut ultima dată sâmbătă, în jurul orei 02:00 GMT, în Cardiff, dar a fost găsit abia luni, la scurt timp după miezul nopții, adică aproape 48 de ore mai târziu.

Sophie Russon a fost supusă unei intervenții chirurgicale luni seara, în timp ce prietenii grupului au ținut un priveghi la fața locului. Ea era în continuare în stare gravă marți dimineață.

Ruth Jones, deputat de Newport West, a declarat că înțelege "consternarea față de întârzierea cu care se pare că au fost găsiți", dar oamenii "trebuie să țină focul și să aștepte".

Poliția din Gwent, care a fost responsabilă de căutări, a lansat un apel pentru informații despre grupul dispărut duminică seara, cu câteva ore înainte ca aceștia să fie găsiți.

Poliția "efectuează de urgență o evaluare a sesizărilor primite luni de la poliția din Gwent și de la poliția din sudul Țării Galilor pentru a determina ce măsuri ar putea fi necesare".

Într-o declarație, poliția din sudul Țării Galilor a precizat că grupul a făcut obiectul unor anchete "de către poliția din Gwent în urma unui raport de dispariție făcut în seara zilei de sâmbătă, 4 martie".

Toți cei cinci tineri se aflau la o ieșire în oraș în Newport când mașina, un Volkswagen Tiguan, se crede că a ieșit de pe A48 în St Mellons și a intrat în copaci, nefiind clar ce s-a întâmplat exact.

Prietenii celor cinci au susținut că au găsit vehiculul, dar poliția a declarat că acesta a fost localizat de un elicopter.

Tamzin Samuels, în vârstă de 20 de ani, o prietenă a celor trei femei, a declarat că poliția "a postat apelul doar cu o oră înainte ca fetele să fie găsite".

”Le-am găsit înaintea poliției”

O persoană care a ajutat la efortul de căutare a declarat pentru agenția de știri PA: "Cred că poliția ar fi putut face mult mai mult pentru a trimite elicopterele mai devreme. Noi i-am găsit înainte ca poliția să-i găsească - am sunat la poliție", a spus ea.

"Cred că asta spune multe, într-adevăr. Ei aveau tot acel echipament, iar noi aveam mașini când îi căutam".

Două femei, care erau prietene ale familiei Loughlin, au pus, de asemenea, la îndoială răspunsul poliției.

"Toată lumea știa că a fost un accident, era doar o chestiune de așteptare până când îi găseau", au spus ele.

"Familiile au spus că nu le stătea în fire să dispară și că poliția ar fi trebuit să îi asculte".

"Ceva a mers prost”

Fostul ofițer de poliție Met, Peter Bleksley, a declarat: "La prima vedere, cu ofițeri cu resurse adecvate și cu tehnologia disponibilă, aceasta ar trebui să fie un tip de investigație destul de simplu pentru a găsi vehiculul și ocupanții. Pur și simplu, ceva a mers prost pentru că nu au fost găsiți într-un timp scurt și, în mod tragic, cine știe dacă ar fi putut fi prevenite rănirea sau moartea", a declarat el la BBC Radio Wales Breakfast.

Locuitorii din St Mellons și participanții la trafic au declarat că au trecut de mai multe ori prin zonă în weekend și că nu au văzut nimic.

Howard Dainton, în vârstă de 72 de ani, a declarat că locul accidentului se afla într-o zonă împădurită și că "nimeni nu merge pe acolo pentru că este greu să ajungi în acea zonă pe jos".

"Este doar un tufiș de copaci și un șanț", a spus el. "Este foarte trist".

Dominic Shields, în vârstă de 58 de ani, care locuiește în apropiere de locul accidentului, a declarat: "Nu am văzut nimic: "Am condus pe drumul de ieșire de patru ori sâmbătă și duminică".

"Trebuie să așteptăm faptele”

Deputata laburistă Jones a declarat pentru BBC Radio Wales's Drive "trebuie să așteptăm faptele. Sunt la curent cu aceste plângeri și, evident, de aceea Oficiul Independent pentru Conduită Publică va analiza exact ce s-a întâmplat cu circumstanțele din jurul acestei tragedii teribile", a spus ea.

"Știu că oamenii au intrat pe rețelele de socializare pentru a-și exprima condoleanțele. Dar zvonurile și lucrurile circulă și, uneori, este destul de complicat să stabilești de fapt faptele", a mai spus ea.

Între timp, s-a aflat că sora victimei accidentului, Eve Smith, Xana Doyle, în vârstă de 19 ani, a murit într-un accident în Newport în 2015.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă