Mitică Dragomir, fostul șef al LPF, audiat la DIICOT în Dosarul FRF

Mitică Dragomir, fostul șef al LPF, audiat la DIICOT în Dosarul FRF

Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii profesioniste de fotbal este audiat la această oră de procurorii DIICOT structura centrală în cadrul Dosarului FRF. 

”Mi-au dau un telefon să mă prezint la ora 9.
-Despre cazul de la Buftea?
De unde să ştiu eu. Eram vicepreşedinte, dar vicepreşedintele era onorific. Ce putea cineva să se ducă să verifice astea, ce Dumnezeu? Nu am avut niciodată în decursul celor 20 de ani privilegiul de a şti ce se întâmplă în federaţie. Nu ştiu nimic. Nici nu ştiu să ascund ceva. ”, a spus el la intrarea în sediul central al DIICOT.

Procurorii DIICOT au deschis un dosar în care sunt investigate afaceri ilegale din fotbal. Au fost deja audiaţi Patriţiu Abrudan, fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, şi Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj. Punctul central al investigaţiilor e reprezentat de costurile de construire a bazei de pregătire a Federaţiei Române de Fotbal, situată la Buftea, iar ţinta este chiar Mircea Sandu, fostul preşedinte FRF. Totul a pornit de la o anchetă publicată de ProSport. 

Baza de la Buftea a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA, potrivit prosport.ro. UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

Sumele de construcţie şi de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT. Doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la suma uriaşă de 600.000 de euro.Procurorii consideră că o firmă de proiectare din occident poate realiza un proiect similar cu o sumă de 20 ori mai mică.

Anchetatorii mai susţin că terenurile artificiale din interiorul bazei au avut un cost nejustificat. Unul dintre terenuri a costat 500.000 de euro plus TVA, în condiţiile în care preţul pieţei nu depăşeşte 250.000 de euro. Preţul de construcţie la gazonul sintetic a fost de 64,5 euro pe metru pătrat în condiţiile în care cel mai scump gazon era de 25 de euro pe metru pătrat.

Construcţia bazei a fost încredinţată firmei SC Baran România SRL, o societate din Israel reprezentată legal de Sharon Zaid Hanan. Oferta firmei a sosit cu doar 4 zile înainte de semnarea contractului. După inaugurare, baza a fost administrată în mod oficial de Mircea Sandu. Fostul preşedinte al FRF nu a fost deocamdată citat de procurori.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale