Moise, nu este cam bruscă trecerea de la „Run, Darius! Run!”, la „I love” USR?

Moise, nu este cam bruscă trecerea de la „Run, Darius! Run!”, la „I love” USR?

Moise, nu este cam bruscă trecerea de la „Run, Darius! Run!”, la „I love” USR? De ce nu le spui oamenilor cum erai tu fascinat de ideile revoluționare ale lui Vâlcov? Și cum te întâlneai tu cu el la cafea?

Moise.ro , 18/02/2015:

Vâlcov face cinste! Run, Darius! Run!

Darius Valcov TVR News

Din punctul de vedere al doctrinei politice,  noul cod fiscal  nu este liberal. Este ultraliberal. Probabil cei de la Partidul Naţional (doar) Liberal se simt acum puţin mai în off side şi cred că şi nici Dinu Patriciu, fie-i cenuşa împăcată, (Patriciu era singurul adept al statului minimal) n-ar fi mers probabil atât de departe cu scăderile de taxe şi impozite.

Singura întrebare care se mai pune este dacă bugetul de stat va putea suporta atât de multe reduceri de taxe.  Nu cred că cineva poate, la modul sincer şi serios, să susţină că acestea nu vor impulsiona economia. Categoric o vor face. Care sunt riscurile? Păi riscurile sunt să rămână statul fără bani… Dar ştiţi ce… poate asta nu e tocmai treaba mea.

De altfel, dacă statului nu or să îi mai ajungă banii, poate face şi reduceri de cheltuieli, aşa cum chiar de anul acesta a început să facă. Uite, în 2015, cheltuielile de personal ale bugetului de stat sunt cu 9,5 % mai mici decât în 2014. Ştiaţi? Este că nu ştiaţi?

Şi-apoi chiar nu mă interesează absolut deloc, dacă Ponta nu mai doarme noaptea de grija orientării sale social-democrate. Şi dacă Ponta e un liberal mascat, la rândul meu, sigur, nici eu nu o să am coşmaruri din cauza asta.

Nu mă mai interesează nici cât negru sub unghie, dacă guvernul pică sau nu, dacă se fac alte majorităţi în Parlament sau dacă Iohannis vrea sau nu să aducă PNL-ul la guvernare. Nu mă interesează nici faptul că 2016 este an electoral, că  da, Ponta va beneficia politic de pe urma acestor măsuri , vă spun sincer, mă interesează doar că implementarea lor este, de data aceasta, bine gândită, eşalonată pe mai mulţi ani, propusă din timp, iar nu pripită, cu o lună înainte de alegeri, aşa cum a fost anul trecut reducerea CAS-ului.

Pentru prima dată în istoria de două mii de ani a românilor, cineva propune măsuri foarte curajoase de reducere a fiscalităţii şi o face din postura de ministru de Finanţe, iar  nu de ministru de cafenea.

Tăieri de taxe din opoziţie, uitate apoi după ce ai ajuns la putere, am mai văzut. Dar acum este vorba de altceva… Personal îi dau credit tânărului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov (care apropo, are doar 38 de ani) şi care a ajuns, probabil, la concluzia că trebuie să scadă taxele, după ce, anul trecut, alte ministere nu au fost în stare să cheltuie banii de la buget.

Aşa că … Run Forest, Run! Go Darius, go!

P.S. Desigur, în emisiunea Biziday din această seară vom face o analiză detaliată a fiecărei măsuri, inclusiv a celor prin care statul ia, nu numai a celor în care dă.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...