Momentul în care forțele ucrainene reușesc două atacuri „bine țintite” asupra blindatelor rusești. Imagini cu un puternic impact emoțional VIDEO

Momentul în care forțele ucrainene reușesc două atacuri „bine țintite” asupra blindatelor rusești. Imagini cu un puternic impact emoțional VIDEO

Lovitură de grație a Forţele pentru Operaţii Speciale (SSO) ale Armatei Ucrainei care au distru două blindate ale armatei ruse, după „două atacuri bine țintite”, în urma cărora se pare că doar un mebru al echiajului acestora a supravețuit.

Potrivit imaginilor publicate joi de Comandamentul Operațiunilor Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, pe Facebook, operațiunea s-a petrecut în apropierea Hersonului, de unde Moscova a ordonat miercuri retragera trupelor sale.

„În apropiere de Herson, operatorii grupului tactic SSO au distrus complet două BMD-uri rusești cu două focuri bine țintite, împreună cu echipajul din interior”, se arată în postarea publicată de Comandamentul ucrainean.

Atc ucrainean asupra a două blindate rusești Foto: Arhivă

Din videoclipul atașat postării se pot vedea atacurile ucrainene asupra celor două blindate rusești care se opriseră una lângă cealaltă.

Astfel că după primul atac, un militar rus iese din blindatul afectat în timp ce celălat încearcă să se îndepărteze. Din cel de-al doilea blindat îi vine în ajutor un coleg, care însă avea să fie suprins de alt doilea atac, în încercarea sa de a-și ajuta apropiații. Militarul rănit pare să fie singurul care a rămas în viață.

Vineri, 11 noiembrie, steagul Ucrainei a fost ridicat în centrul orașului Herson la scurt timp după anunțul privind retragerea soldaților ruși după mai bine de opt luni de ocupație.

Joi seara, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat eliberarea a 41 de localități din jurul Hersonului, dar a avertizat că soldații ruși au lăsat în urmă „mii de bombe şi muniţii neexplodate”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...