MT: Măsura privind gratuitatea călătoriilor studenților pe calea ferată nu va fi modificată; rămâne în forma prevăzută de OUG nr 2/2017

MT: Măsura privind gratuitatea călătoriilor studenților pe calea ferată nu va fi modificată; rămâne în forma prevăzută de OUG nr 2/2017

Măsura privind gratuitatea călătoriilor pe calea ferată acordată studenților nu va fi modificată și va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017, informează Ministerul Transporturilor, printr-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

"Astăzi, 18 februarie 2017, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a discutat cu președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, pe marginea amendamentului depus în Parlament cu privire la proiectul de Lege pentru aprobarea a OUG nr 2/2017, referitor la gratuitatea călătoriilor studenților pe calea ferată. În urma discuției, s-a convenit cu privire la faptul că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate și implementate, iar în cazul gratuității călătoriilor studenților pe calea ferată aceasta nu va fi modificată și va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017", se menționează în comunicat.

Conform Ordonanței "în tot cursul anului calendaristic, studenții înmatriculați la forma de învatamânt cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a."

La proiectul de lege pentru aprobarea ordonanței au fost depuse două amendamente, formulate și avizate de Comisia pentru buget-finanțe din Senat (care stabilește că gratuitate la transportul feroviar se acordă studenților doar pe ruta localitate de domiciliu — localitate în care studiază), respectiv de Comisia pentru învățământ (care stabilește că doar studenții până la vârsta de 35 de ani beneficiază de gratuitate la transportul feroviar)

Vineri, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, a afirmat că nu este de acord cu amendamentele din Senat care limitează transportul gratuit al studenților cu trenul .

"Am văzut amendamentele din Senat cu privire la transportul gratuit al studenților și nu sunt de acord cu ele. Programul de guvernare specifică foarte clar că studenții vor beneficia de gratuitate pe tren. De aceea consider că forma adoptată și asumată de Guvern este cea dorită de studenți și așa trebuie să rămână", spune Gabriel Petrea, referitor la amendamentele aduse proiectului de lege pentru aprobarea OUG 2/2017.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...