Nagorno-Karabah: Al doilea oraş ca mărime din Azerbaidjan, "sub tirul" forţelor armene

Nagorno-Karabah: Al doilea oraş ca mărime din Azerbaidjan, "sub tirul" forţelor armene

Al doilea oraş din Azerbaidjan, Gandja, este "sub tirul" forţelor armene, a anunţat duminică Ministerul azer al Apărării, în timp ce autorităţile din regiunea separatistă Nagorno-Karabah afirmă că au distrus un aeroport militar, relatează AFP şi Reuters.

"Oraşul azer Gandja este sub focul forţelor armene", a anunţat ministerul pe contul său de Twitter.

Armenia a negat că a tras spre Azerbaidjan, dar liderul Nagorno-Karabah a spus că forţele sale au distrus o bază militară aeriană din Gandja.

"Unităţile militare permanente localizate în mare oraşe din Azerbaidjan sunt de acum ţinte ale armatei", a spus liderul din Nagorno-Karabah, Arayik Harutyunyan.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a precizat că oraşele Terter şi Horadiz din apropierea frontierei de facto cu Nagorno-Karabah, au fost vizate de tiruri susţinute cu obuze, în timp ce armata din regiunea separatistă afirmă că cel mai mare oraş şi capitala sa, Stepankert, a fost din nou bombardată în cursul dimineţii.

Conflictul a reizbucnit în urmă cu o săptămână şi se află acum la cel mai grav nivel din anii '90, când circa 30.000 de persoane au fost ucise.

Conflictul riscă să se internaţionalizeze prin atragerea unor puteri regionale precum Rusia şi Turcia şi ar putea fi afectată ruta de aprovizionare cu energie din Caucazul de Sud, care transportă gaz şi petrol azer pe diverse pieţe.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut