Natalie Ester după declarația inumană a Ecaterinei Andronescu: Ești o mizerie umană. Doamne, vă detest cu toată ființa mea. Abia aştept 10 august.

Natalie Ester după declarația inumană a Ecaterinei Andronescu: Ești o mizerie umană. Doamne, vă detest cu toată ființa mea. Abia aştept 10 august.

Natalie Ester după declarația inumană a Ecaterinei Andronescu: Ești o mizerie umană. Doamne, vă detest cu toată ființa mea. Abia aştept 10 august.

Ce încearcă PSD, s-o scoată vinovată pe Alexandra? Ecaterina Andronescu: „Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină”

Ecaterina Andronescu/Născută: 7 aprilie 1948 (vârsta 71 de ani), Județul Mehedinți.

Câte mașini treceau prin fața porții pe la voi, în 1963, nenorocita dracului? Cum puteți fi, mă, atât de nenorociți?

Reacția actriței Natalie Ester: 

„Mizerie umană, mama mea, care spre deosebire de tine, a trăit cu rost, salvând vieți şi dăruindu-se celorlalți cu totul, a terminat Medicina cu media 9,25, în 1977. A fost repartizată la Albeşti de Ialomița. N-avea pile, deh. Timp de 10 ani, mama mea pleca luni de acasă şi se întorcea vineri, lăsându-mă să plâng în hohote de dorul ei. Se închidea într-un dispensar de țară şi muncea, tremurând nopțile de spaima singurătății şi a pericolelor.
Când eram la şcoală, a făcut un pas mai aproape de Bucureşti, la dispensarul Sineşti. 
Eram săraci. Nu aveam maşină. Nu exista niciun mijloc de transport până acolo. Locuiam în Drumul Taberei. La 6 dimineața ieşea pe uşă, traversa Bucureştiul până în celălalt capăt, şi la ieşirea din Bucureşti, stătea la ocazie. Şi lua pe oricine care mergea spre Ialomița, ca să ajungă la dispensar. Şi-apoi seara, acelaşi drum, făcut în aceleaşi condiții. Pe caniculă, pe ger, pe ploaie. 80 de km zilnic. Timp de 30 de ani a făcut naveta. Cu "ia-mă, nene". Apoi, în ultimii 10 şi-a tras Logan.
Mama mea, acest înger cu pensie mizerabilă azi, auzise şi ea că e periculos să te sui în maşinile unor necunoscuți. Dar nu a avut încotro!!!

Înțelegi, mizerie umană? 
Doamne, vă detest cu toată ființa mea.
Abia aştept 10 august.”

In contextul scandalului urias starnit de crimele din Caracal, care tine intreaga tara cu sufletul la gura de o saptamana, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a facut o afirmatie, care ar putea fi interpretata drept o acuzatie adusa victimelor si parintilor lor.

"Totusi, eu am invatat de acasa sa nu ma urc cu un strain in masina", a spus Ecaterina Andronescu, joi seara, la Antena3.

Andronescu sustine astfel ca Alexandra nu ar fi trebuit sa se urce intr-o masina de ocazie si adauga ca pe "vremea ei" fetitele erau educate de catre parinti sa nu se urce cu strainii in masina.

Ministrul a mai spus ca, atunci cand purtau cheia la gat, copiii erau invatati in familie si la scoala sa fie mult mai responsabili.

Declaratia ministrului vine in contextul in care doua fete au disparut fara urma, dupa ce au luat o masina "la ocazie".

Andronescu a grait aceste cuvinte fara sa tina cont de situatia elevilor din zona Caracal (si nu numai) care nu au alte solutii de a se duce la scoala.

Elevii merg "la ocazie", deoarece transportatorii nu practica toate traseele si nu opresc in unele localitati. Iar situatii similare se intampla in mediul rural in intreaga tara.

Miruna, prietena Alexandrei, a relatat zilele trecute de ce a luat adolescenta o masina "la ocazie":

"Alexandra a plecat la ora 9:30-10:00 si atunci nu era niciun microbuz. De obicei, in vacanta sunt putine microbuze. Unul dimineata la 5 si altul la ora 7 si 15 minute. Asa a ajuns sa ia ocazia".

Prietena Alexandrei spune ca si in timpul anului scolar microbuzele sunt putine si povesteste ca si ea a mers de multe ori cu masini de ocazie.

"Eu am mers cu ocazia chiar si in timpul anului scolar, pentru ca microbuzul pleca la ora 12:00 si orele incepeau la 14:00. Trebuia sa stau aproape doua ore singura prin curtea scolii.

Sunt tot din Dobrosloveni si cred ca spre deosebire de Alexandra am avut mai mult noroc, pentru ca nu stau la strada principala in comuna. Alexandra statea la principala si acolo veneau multi care luau la ocazie dinspre Slatina.

Eu plecam la ocazie cu cei care veneau din satele apropiate. Multi il cunosteau pe tata. Si de obicei preferam sa merg cu oameni in varsta, pentru ca erau de incredere. Acum, dupa acest caz, nu voi mai merge cu ocazia", sustine Marina.

"Sa nu idealizam perioada comunista. Si adultii fac autostopul"

In replica la declaratia controversata a ministrului Educatiei, deputatul PNL Adriana Saftoiu a criticat ideile exprimate de Andronescu.

"Eu nu stiu la ce vreme din perioada comunista s-a referit doamna Andronescu, insa pe vremea mea, adica prin anii '87-'89, eu obisnuiam sa merg cu autostopul. Sa nu idealizam perioada comunista. Si adultii fac autostopul", a spus Adriana Saftoiu, pentru Adevarul.

"Daca nu ar fi existat doar doua curse, la ora 7:00, respectiv, la ora 17:00, Alexandra nu ar fi fost nevoita sa ia o ocazie ca sa ajunga la timp in oras. Alexandra nu a gresit ca a luat o ocazie. E vina noastra ca, la sate, nu asiguram, la intervale mai dese, mijloace de transport. Doamna Andronescu insa sustinea sus si tare ideea ei", a punctat Adriana Saftoiu, pentru cotidianul citat.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /