Neculai Onțanu, după audierea de la Parchetul General: Am fost citat ca martor; am dat toate elementele necesare

Neculai Onțanu, după audierea de la Parchetul General: Am fost citat ca martor; am dat toate elementele necesare

Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu a declarat, după ce a fost audiat de procurorii Parchetului General în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009, că a fost citat în calitate de martor, oferind anchetatorilor "toate elementele necesare".

"Am fost citat ca martor și ceea ce am avut de comunicat le-am comunicat dumnealor. (...) Ceea ce am avut de declarat am declarat în fața procurorului și am dat toate elementele necesare, iar informații despre audiere, despre situația ca atare poate să vi le dea doar procurorul, pentru că este o anchetă în curs și orice declarație pe care un martor ar putea să o dea ar putea să ofere informații altora, care ar putea să profite de ea", a afirmat Onțanu, la ieșirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Parchetul General a anunțat, pe 24 aprilie, că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări "in rem" sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale, după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre alegerile prezidențiale din decembrie 2009.

"La Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informațiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic și conform cărora există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege", se arăta într-un comunicat al Parchetului General.

Parchetul preciza că, în acest dosar, se efectuează cercetări "in rem" sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii