New York: Un bărbat grav rănit de o explozie în Central Park

New York: Un bărbat grav rănit de o explozie în Central Park

Un tânăr a fost rănit duminică în Central Park din New York de explozia unui obiect neidentificat după ce a călcat pe el și deflagrația i-a rupt parțial piciorul, potrivit pompierilor din New York, informează AFP.

În jurul orei locale 11.00 (15.00 GMT), tânărul "a călcat pe o piatră, a avut loc un fel de explozie și a fost rănit la piciorul stâng", a declarat sergentul Lee Jones de la poliția din New York (NYPD).

Potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor din New York, "se pare că (piciorul tânărului) i-a fost parțial amputat" de explozie.

Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă dar stabilă, potrivit NYPD.

Explozia puternică a fost auzită de un jurnalist de la France Presse, aflat în fața sinagogii unde a fost rostit duminică elogiul funebru în memoria lui Elie Wiesel, foarte aproape de Central Park.

Cauza exploziei nu a fost încă stabilită, dar ea a avut loc în timp ce New York și Statele Unite se pregătesc pentru sărbătoarea națională luni, o ocazie a numeroase focuri de artificii.

De la începutul săptămânii, autoritățile și-au intensificat avertismentele contra lansatoarelor de artificii artizanale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?